Robin Frijns terug naar Envision Racing

DoorMatthias Hautekiet

8 augustus 2023

Robin Frijns keert voor het tiende seizoen van de ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap terug naar Envision. Dat maken Frijns en het team vandaag bekend. Na amper één jaar bij een ander team, keert Frijns terug naar het team dat hem in het verleden een competitieve wagen bezorgde.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Tijdens een moeilijk seizoen met Abt Cupra liet Frijns meermaals uitschijnen dat hij niet gelukkig was bij het team. Hoewel hij de werksfeer ongelooflijk goed vond, wou hij punten scoren en dat was in de door Mahindra aangedreven Abt Cupra FE-wagen gewoon onmogelijk. De aankondiging dat hij het team zou verlaten, kwam dan ook niet onverwacht. Frijns treft bij zijn terugkeer alvast een topwagen aan. Envision won het kampioenschap bij de teams en hun (nu ex-)rijder Nick Cassidy werd tweede in het rijdersklassement. De verwachtingen op een goed seizoen voor Robin Frijns, naast Sébastien Buemi, zijn dus groot.

“Ik kijk er echt naar uit om weer aan de slag te gaan bij Envision Racing na een jaar afwezigheid bij het team, dit voelt echt als thuiskomen. Het zal geweldig zijn om bij een team te rijden dat kampioenschappen wint. Envision Racing heeft bijna elk seizoen aan de top gestreden en ik kan niet wachten om te beginnen. We hebben een geweldige auto en het doel is om competitief te zijn, wat we zeker zullen doen, en ik rijd om het kampioenschap te winnen.”

Robin Frijns

Ondertussen zijn zo goed al alle zitjes bezet in het kampioenschap. Bij Abt Cupra zal Kelvin van der Linde hoogstwaarschijnlijk het team op permanente basis vervoegen. Bij Andretti lijkt die rol dan weer weggelegd te zijn voor Felipe Drugovich. Sam Bird zal, volgens luide geruchten, dan weer naast Jake Hughes gaan plaatsnemen. Bij Mahindra hebben we voorlopig nog het raden naar wie die tweede rijder zal worden. Mogelijk maakt reserverijder Jehan Daruvala een kans om het komende seizoen echt te mogen rijden.

 • Abt Cupra: Nico Müller & ???
 • Andretti: Jake Dennis & ???
 • DS: Jean-Éric Vergne & Stoffel Vandoorne
 • Envision: Sébastien Buemi & Robin Frijns
 • Jaguar: Mitch Evans & Nick Cassidy
 • Mahindra: Lucas di Grassi & ???
 • Maserati: Edoardo Mortara & Maximilian Günther
 • McLaren: Jake Hughes & ???
 • NIO 333: Dan Ticktum & Sérgio Sette Câmara
 • Nissan: Oliver Rowland & Sacha Fenestraz
 • Porsche: António Félix da Costa & Pascal Wehrlein

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!