Robin Frijns verlaat Abt Cupra na één seizoen

DoorMatthias Hautekiet

30 juli 2023

Robin Frijns en het Abt Cupra Formula E Team kondigen net voor de slotrace van het seizoen aan dat hun wegen zullen scheiden. Frijns liet in het verleden al uitschijnen dat hij niet bij het team zou blijven rijden in zijn huidige vorm.

Vandaag is die beslissing dus ook openbaar gemaakt. Waar de Maastrichtenaar het komend seizoen zal rijden is officieel nog niet bevestigd, maar volgens luide geruchten zal Frijns opnieuw voor Envision gaan rijden. Een slimme keuze gezien de goede prestaties van het team dit jaar. Robin Frijns reed eerder al vier seizoenen voor Envision en keert nu dus na één seizoen terug.

De kans om terug voor Envision te gaan rijden komt na het vertrek van Nick Cassidy. Deze zou in 2023/24 voor Jaguar gaan rijden. Daar komt immers het zitje van Sam Bird vrij. Waar Bird in het Formula E-kampioenschap blijft is nog onbekend. Mogelijks neemt hij het vrijgekomen zitje van André Lotterer over. Lotterer gaat zich volgend jaar volledig focussen op het WEC-programma van Porsche.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!