Toekomst Robin Frijns bij Abt Cupra onzeker

DoorMatthias Hautekiet

14 juli 2023

Robin Frijns heeft er een slecht seizoen opzitten in het FIA Formula E Wereldkampioenschap en dat is nog licht uitgedrukt. Of de Maastrichtenaar volgend jaar nog bij Abt Cupra zal rijden is dan ook hoogst onzeker.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Dat het een slecht seizoen is voor Robin Frijns is understatement. In de eerste race van het seizoen brak hij zijn pols in de openingsronde. Tijdens de revalidatie moest hij maar liefst vier races aan de kant blijven. Ook bij zijn terugkomst lijkt zijn wagen nog steeds niet op punt te staan. Wel wist hij tijdens de tweede race in Berlijn de pole positie te bemachtigen. Zijn hoogte finishplek was tijdens de eerste E-Prix in Jakarta. Hij werd toen negende. Met nog vier races te gaan staat de Abt Cupra rijder met 6 punten op de 21ste plaats.

Ook voor het raceweekend in Rome heeft hij dan ook weinig zin om met de wagen te rijden. Door enkele software problemen hebben ze de gehoopte vooruitgang niet kunnen boeken. Het wordt dus een moeilijk verhaald dit weekend voor het Duitse team. Voor alle duidelijkheid, Robin Frijns rijdt wel degelijk graag voor Abt Cupra en noemt hun werking meer dan professioneel. Ook de sfeer binnen het team zit goed, ondanks de negatieve resultaten. Het team weet duidelijk waar de problemen liggen, maar deze aanpakken kost nu eenmaal veel tijd. “Het is gewoon een slechte wagen waar we nu mee racen. Het voelt een beetje als trekken aan een dood paard”, aldus Frijns.

Op de vraag of hij volgend jaar nog voor Abt Cupra zal rijden antwoord de rijder het volgende: “Ik weet nog niet wat ik volgend jaar ga doen. Wat ik wel weet, is dat ik niet nog een seizoen achteraan wil bengelen. Ik ben hier net zoals iedereen om te winnen en dat is voorlopig niet mogelijk met dit team”.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!