FE Rome: Wehrlein snelst tijdens eerste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

14 juli 2023

Pascal Wehrlein (Porsche) zette de snelste tijd neer tijdens de eerste oefensessie van het weekend in Rome. De Porsche-rijder eindigt bovenaan met 1:39.632. Sam Bird (Jaguar) dook net als Wehrlein onder de 1min40 en eindigt zo op de tweede stek. Edoardo Mortara (Maserati) rond de top drie af met 1:40.004. Stoffel Vandoorne (DS) eindigt net buiten de top tien met 1:40.562. De wagens reden duidelijk op de limiet om de banden te testen in deze verschroeiende hitte. Enkel Norman Nato overschatte het kunnen van zijn Nissan en eindigde aan het einde van de sessie in de muur bij bocht twaalf. Ook de wagens met een Mahindra-aandrijflijn hadden duidelijk problemen. Zij bleven quasi de volledige sessie in de garage staan.

Hoe de rest van het weekend eruit ziet, lees je hier.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!