FE Berlijn: Robin Frijns met Cupra op pole

DoorMatthias Hautekiet

23 april 2023

Foto © Jens Mommens

Robin Frijns zal de achtste race van het Formula E seizoen starten vanop pole. De Cupra-rijder reed een fantastische kwalificatie. Zijn teamgenoot, Nico Müller zal starten vanop de tweede stek. De Duitse renstal wist eerder vandaag al een sterke tijd neer te zetten tijdens de vrije trainingen. Buemi (Envision) zal starten vanop de derde plek. Vandoorne, die heel wat moeite had in de regen met zijn DS, start vanop de negende stek.

Het was geen gemakkelijke opdracht voor de teams. Tijdens de groepskwalificaties van groep A bleef het droog, maar een eerdere regenbui zorgde ervoor dat het circuit er heel erg nat bijlag. Tijdens de duels begon het opnieuw te regenen, waardoor het alleen maar moeilijker werd voor de rijders om hun wagens in een rechte lijn te sturen. De regen schudde het veld dan ook duchtig dooreen. De wagens van het Abt Cupra team leken hier echter weinig last van te hebben. Frijns zette een tweede tijd neer in groep B en won het in de duels van Mitch Evans (Jaguar), Sébastien Buemi en Nico Müller.

In een eerste reactie van de rijder is Frijns alvast heel tevreden: “We hadden het niet verwacht na de race van gisteren. Om dan vandaag met twee wagens op de eerste rij te staan, is een ongelooflijk gevoel. Een gevoel dat ik echt gemist heb. Het team heeft een geweldige wagen gemaakt en ook het weer heeft ons geholpen. Nu is het hopen dat we ook tijdens de race regen zullen krijgen. Hoe meer regen, hoe beter”.

Startvolgorde
 1. Robin Frijns (Abt Cupra)
 2. Nico Müller (Abt Cupra)
 3. Sébastien Buemi (Envision)
 4. Jean-Éric Vergne (DS)
 5. Mitch Evans (Jaguar)
 6. Pascal Wehrlein (Porsche)
 7. Jake Dennis (Andretti)
 8. Nick Cassidy (Envision)
 9. Stoffel Vandoorne (DS)
 10. António Félix da Costa (Porsche)
 11. Sam Bird (Jaguar)
 12. Oliver Rowland (Mahindra)
 13. Lucas di Grassi (Mahindra)
 14. Jake Hughes (McLaren)
 15. André Lotterer (Andretti)
 16. Edoardo Mortara (Maserati)
 17. René Rast (McLaren)
 18. Dan Ticktum (NIO 333)
 19. Sérgio Sette Câmara (NIO 333)
 20. Sacha Fenestraz (Nissan)
 21. Maximlian Günther (Maserati)
 22. Norman Nato (Nissan)

De race start straks om 15u04.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!