FE Berlijn: Nick Cassidy haalt eerste overwinning van het seizoen binnen

DoorMatthias Hautekiet

23 april 2023

Nick Cassidy (Envision) heeft in Berlijn de achtste race van het 2022/23 ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap gewonnen. Hij finishte net voor Jake Dennis (Andretti) en Jean-Éric Vergne (DS). Vandoorne (DS), die startte vanop de negende plaats, weet een plaats te winnen en eindigt dus als achtste.

Ook de tweede race van het weekend zorgde voor heel wat spektakel. De start van de wedstrijd werd even vertraagd door enkele activisten die het circuit op liepen. Bij de start waren zowel Frijns(Abt Cupra) en zijn teamgenoot Müller goed weg, maar al snel zakten ze verder naar de achterkant van het veld. Daarna begon de strijd, net zoals gisteren, tussen een vijftal rijders voor de overwinning. Opnieuw kregen we meerdere rijders aan de leiding. Onder meer Buemi (Envision), Vergne (DS) en Wehrlein (Porsche) mochten even genieten van de leiding. Uiteindelijk is het Cassidy die de overwinning op zijn naam mag schrijven.

Het kampioenschap

Wehrlein, die vandaag als zevende eindigt, blijft met 100 punten het kampioenschap leiden. Al verkleint zijn voorsprong wel tot slechts vier punten op Cassidy (96 punten). Vergne behoudt zijn derde plek met 81 punten. Dankzij zijn puntenfinish van vandaag stijgt Vandoorne (26 punten) naar de elfde stek.

Ook bij de teams is het Porsche die blijft leiden met 168 punten. Envision volgt met 153 punten op de tweede plaats. Brons is voor Jaguar (138 punten). Abt Cupra blijf onderaan staan, maar weet eindelijk enkele punten, vijf in totaal, te scoren.

Met deze race achter de rug is het kampioenschap al halverwege. Over een tweetal weken, zaterdag 6 mei, gaan we opnieuw racen in Monaco.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!