FE Berlijn: rijders aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

23 april 2023

Na opnieuw een spektakelrace in Berlijn, waar Nick Cassidy overtuigend de overwinning behaalde, hadden wij de kans om met enkele coureurs te spreken over hun prestaties. Onder meer de top drie, Cassidy, Dennis en Vergne, namen de tijd om hun race te bespreken Natuurlijk kunnen onze Nederlandstalige coureurs, Stoffel Vandoorne en Robin Frijns, niet ontbreken.

Nick Cassidy (Envision) – winnaar

“Wat een leuk seizoen tot nu toe. De pace van de wagen is uitstekend en de race draaide uit in ons voordeel. We wisten dat we tot een overwinning in staat waren, maar de races kunnen zo chaotisch zijn waardoor een podiumplaats in een oogwink afgenomen kan worden. Vanavond mogen we feesten, maar morgen moeten we ons volledig focussen op Monaco zodat we ook daar punten kunnen scoren.”

Jake Dennis (Andretti) – tweede plaats

“Het was een zware race vandaag, maar we mogen blij zijn met dit resultaat. Het managen van de energie liep uitstekend. Aan het begin zakte ik wel verder weg doorheen het veld, maar dat kon ik niet blijven accepteren. Dus ben ik gaan pushen tot ik weer in de top drie zat. Een overwinning zat er vandaag niet in. Nick was gewoon te goed en ik wou het risico niet nemen om te veel energie te verspillen en zo de eindmeet niet te halen.”

Jean-Éric Vergne (DS) – derde plaats

“Ik ben heel erg blij met dit podium. Het is een lastig seizoen geweest tot nu toe voor het team en mij, maar het is dus goed uitgedraaid. De race kon makkelijk anders geëindigd zijn. Het is een ook mirakel hoe Nick zolang de race kon leiden, zonder een groot verschil in energielevels te hebben. Dit is iets waar wij als team naartoe moeten werken”.

Stoffel vandoorne (DS) – finishte als achtste

“Het was net zoals gisteren een moelijke wedstrijd. De start verliep rommelig waardoor ik vast zat achter een grote groep rijders. Hierdoor waren niet efficiënt genoeg en konden niet genoeg energie opbouwen om progressie te maken. De plaatsing voor de rest wordt altijd maar belangrijker om de energieefficiëntie op te bouwen. Daarnaast schieten we ook te kort ten opzichte van Jaguar en Porsche en we weten niet echt hoe dat komt. Misschien de powertrain, misschien iets anders? We moeten nu deze race analyseren en hopen dat we zo stappen in de goede richting kunnen zetten.”

Robin Frijns (Abt Cupra) – zeventiende plaats

“Het is een fantastisch gevoel om eindelijk wat punten te hebben deze race. Het is al even geleden dat ik nog eens vanop pole mocht starten, dus het deed zeker goed. Uiteraard ben ik teleurgesteld dat ik als zeventiende finishte. Als je vooraan start, wil je nu eenmaal vooraan eindigen. Maar het is nu eenmaal zo. Qua energiemanagement zijn we dramatisch slecht en moeten we echt wat hebben van geluk. Ook in de wedstrijd zat er niets mee bij mij en als je dan 1 à 2% te kort komt in de eerste ronden, ben je de hele wedstrijd bezig om die terug op te halen.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!