FE Monaco: de voorbeschouwing

DoorMatthias Hautekiet

3 mei 2023

Foto © Jens Mommens

Dit weekend zakt het FIA Formula E Wereldkampioenschap af naar Monaco. Op zaterdag 6 mei wordt in het prinsdom de negende manche van het negende FE-seizoen verreden.

Net zoals vorig jaar, wordt er geracet op de volledige grand prix lay-out. In tegenstelling tot de F1, kan hier wel degelijk ingehaald worden. Als de race ook maar iets lijkt op het weekend in Berlijn, waar we bijna 400 inhaalbewegingen kregen in één race, mag u klaar zitten voor spektakel. De punten worden bevochten over negentien bochten. Goed voor 3,337km per rondje. De attackmode ligt op het casinoplein.

Het kampioenschap

Pascal Wehrlein (Porsche) blijft het kampioenschap leiden met 100 punten. De Duitser kende een sterke start van het kampioenschap, maar zijn dominantie lijkt te zijn afgezwakt. Nick Cassidy (Envision) volgt op de tweede plaats met 96 punten. Vergne (DS) vult het podium aan met 81 punten. De Fransman heeft één puntje voorsprong op Jake Dennis (Andretti) die vierde staat. Stoffel Vandoorne (DS), die vorig jaar nog de race in Monaco won met Mercedes, staat op de elfde stek met 26 punten.

Hoe kan u volgen?

  • Zaterdag 6 mei
    • 7u30 – 8u00: Eerste Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
    • 9u10 – 9u40: Tweede Vrije Training: (YouTube & Eurosport.com)
    • 10u40 – 11u55: Kwalificaties (Eurosport.com)
    • 15u04: Monaco E-Prix (Eurosport2 & RTBF Auvio)

Wij zijn uiteraard ter plaatse om u het laatste Formula E nieuws te brengen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!