Waarom Peugeot kiest voor het World Endurance Championship

DoorMatthias Hautekiet

3 mei 2023
FINOT Jean-Marc (fra), Director of Stellantis Motorsport, JACKSON Linda (gbr), Peugeot Chief Executive Officer, portrait during the 6 Hours of Spa-Francorchamps 2023, 3rd round of the 2023 FIA World Endurance Championship, from April 27 to 29, 2023 on the Circuit de Spa-Francorchamps, in Stavelot, Belgium - Photo Florent Gooden / DPPI

Foto © Florent Gooden / DPPI

Dat Peugeot dit jaar na twaalf jaar afwezigheid opnieuw zijn intrede deed in het FIA World Endurance Championship, is u ongetwijfeld niet ontgaan. Het Franse merk is dan ook geen onbekende in het kampioenschap. Het team heeft er een lange geschiedenis opzitten in Endurance, met heel wat podia en overwinningen.

De keuze om terug te keren in de WEC lag volgens de CEO, Linda Jackson, voor de hand. De Leeuw was immers op zoek naar één sport om aan deel te nemen. Vooral het elektrische kantje van de hypercars (naast de verbrandingsmotor ook nog een hybride aandrijving) is dan ook belangrijk voor hen. Vanaf 2030 zal het merk uitsluitend nog elektrische wagens produceren en dan is een kampioenschap waar je verschillende onderdelen kan “testen” mooi meegenomen. Ze hebben er ook specifiek voor gekozen om zelf alles te ontwerpen, net omdat ze die kennis dan kunnen overzetten op hun productiewagens. Daarnaast heeft het kampioenschap internationaal veel aanzien. Hierdoor kan Peugeot aan de wereld tonen waar ze voor staan. Een rijke autosport geschiedenis, een passie voor rijden en de voortdurende strijd om grenzen te blijven verleggen. Tenslotte heeft ook het cliënteel meer voeling met de WEC dan voor een andere sport.

Dat ze bij hun terugkomst nog niet meteen op het podium staan, is dan ook bijzaak. “Natuurlijk zijn we hier om te winnen. Maar we moeten ook eerlijk zijn tegen onszelf. Het is ons eerste jaar in het kampioenschap en dat is moeilijk. We moeten als nieuwkomer nu vooral veel leren en zo veel mogelijk ervaring opdoen. Winnen kost nu eenmaal tijd. Net daarom vind ik het belangrijk om zelf aanwezig zijn tijdens race weekends. Ik heb als CEO de plicht om hen aan te moedigen en te laten weten dat ik in hen geloof”, aldus Linda Jackson.

Foto’s galerij © Jens Mommens

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!