Stoffel Vandoorne is klaar voor de Monaco E-Prix

DoorMatthias Hautekiet

5 mei 2023

Foto © Jens Mommens

Het seizoen voor Vandoorne loopt niet van een leien dakje. Het DS-team had een moeilijke start van het seizoen, maar lijkt de weg naar de top gevonden te hebben. Wij spraken een relaxte Vandoorne voor de start van de Monaco E-Prix.

Voor onze landgenoot, die in Monaco woont, is dit eigenlijk een thuisrace. Hij is dan ook heel relaxt bij dit interview: “Het is best leuk om in mijn eigen bed wakker te worden. Thuis is alles nu eenmaal wat relaxter. Dat maakt het er niet makkelijker op, om mij te focussen op het raceweekend. Ik moet echt mijn aandacht erbij houden bij de wedstrijd van morgen. Rusten zit er echter niet in. Ik ben al van woensdag bezig met media-activiteiten. Hierdoor moet ik wel bezig zijn met de race”.

Vandoorne is alvast positief over het weekend. Na de eerdere problemen in de eerste races begrijpen ze de software en banden goed. Dat resulteert dan ook in goede kwalificatie resultaten. Het team weet wat ze moeten doen om hoog te starten. Maar, in de race komt de DS nog pace tekort ten opzichte van Jaguar en Porsche. Al lijkt ook daar het tij stilaan te keren volgens Vandoorne.

Mis niets van de actie dit weekend. Het volledige programma en hoe u kan volgen vindt u hier terug.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!