FE Monaco: rijders aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

5 mei 2023

Foto © Jens Mommens

Voor de start van de Monaco E-Prix klampten wij Jean-Éric Vergne (DS), Norman Nato (Nissan) en Mitch Evans (Jaguar) aan, om hen te vragen naar hun vooruitzichten voor het weekend.

Jean-Éric Vergne – DS

“De voorbije seizoenen waren we als team heel erg sterk in Monaco. Maar als Gen3 ons iets geleerd heeft, is het wel niets nog in de buurt komt van wat we kennen. We moeten ons als team focussen en hopen dat alles goed gaat. De set-up zit goed en ook de performance is aanwezig. Het is nu aan mij om er alles aan te doen om punten te maximaliseren. Dit seizoen doet het er weinig toe wie er wint, zolang je maar consistent blijft en punten scoort voor het kampioenschap. Dat ik nu derde sta, doet me trouwens niet veel. We moeten blijven pushen tot de laatste punten zijn uitgedeeld.”

Norman Nato – Nissan

“Het is altijd fijn om te racen in Monaco. Alles voelt hier zo perfect aan, in vergelijking met andere stratencircuits. De marashals die weten wat ze doen, het perfecte asfalt… Daarnaast is dit ook het eerste track dat je als kind leert kennen op de PlayStation. Dat ik hier mag racen is dan ook ongelofelijk. Ik heb alvast veel vertrouwen in de auto. We moeten alles geven als team en hopen op het beste. Alles is mogelijk in de Formula E.”

Mitch Evans – Jaguar

“Ik ben blij terug te zijn in Monaco. Het is een van mijn favoriete races van het seizoen. Dat ik hier morgen terug mag racen maakt mij dan ook ongelooflijk opgewekt. Er is heel veel vertrouwen in het team na de goede resultaten in Sao Paulo en Berlijn. We moeten nu op dit elan verder werken en opnieuw punten scoren in Berlijn. Veel druk om goed te kwalificeren voel ik alvast niet. We hebben al bewezen dat we hier kunnen inhalen. Zeker met de Gen3 is een overwinning vanop de negende tot twaalfde startplek mogelijk.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!