Nick Cassidy verhuist naar Jaguar voor nieuwe seizoen

DoorMatthias Hautekiet

7 augustus 2023

Met de finale van het 2022/23 ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap amper één week achter de rug, is het “silly-season” volop bezig. Vandaag kondigt Jaguar officieel aan dat Nick Cassidy volgend naar het zitje van Sam Bird zal overnemen.

Foto © Jaguar TCS Racing

De zomer net na het kampioenschap staat traditioneel bekend als “silly-season”, de periode waarin menig rijder hun nieuwe team voor het komende seizoen aankondigt. Eerder berichten wij al over het vertrek van André Lotterer uit het kampioenschap en Robin Frijns die Abt Cupra na amper één seizoen verlaat. Ook het vertrek van Sam Bird bij Jaguar was al langer geweten. Met de overstap van Nick Cassidy van Envision naar Jaguar krijgt het team een volledig Nieuw-Zeelandse line-up. Erg groot zal die overstap voor Cassidy echter niet zijn. Envision is een klantenteam van Jaguar, dus onderhuids zijn de wagens in se hetzelfde. Nick Cassidy werd tweede in het kampioenschap (199 punten) en Mitch Evans derde (197 punten). Jaguar heeft dus alvast een sterke line-up klaar voor 2024.

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat Nick Cassidy bij Jaguar TCS Racing is gestart. De prestaties van Nick spreken voor zich en we hebben altijd al een oogje op hem gehad sinds hij in Japan racete. Na zijn komst naar de Formule E is hij steeds sterker geworden en zijn 2023 seizoen was erg indrukwekkend. Nick was erg gemotiveerd om bij het team te komen en we zijn er trots op dat we hem in de Jaguar-familie mogen verwelkomen. We gaan het nieuwe seizoen in met een van de sterkste coureurs op de grid en in combinatie met de Jaguar I-TYPE 6 en ons getalenteerde team willen we opnieuw een gooi doen naar zowel de wereldtitel voor coureurs als die voor teams.

James Barclay – teambaas bij Jaguar TCS Racing

Nu is het vooral uitkijken naar de rest van de aankondigingen. Naar verwachting zal Robin Frijns het zitje naast Sébastien Buemi opnemen bij Envision. Bij McLaren komt de naam van Sam Bird dan weer bovendrijven als teamgenoot van Jake Hughes. René Rast vertrekt er immers om zich te focussen op het WEC-programma van BMW. Bij Abt Cupra doen dan weer geruchten de ronde dat Kelvin van der Linde de plaats van Frijns zal innemen. Hij heeft al ervaring bij het team, toen Robin uitviel met een gebroken hand.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!