Bod van Micromobility op VanMoof afgewezen

DoorMatthias Hautekiet

8 augustus 2023
Logo Micromobility

Het bod van Micromobility op VanMoof werd door de curatoren afgewezen. Dat maakt de Salvatore Palella, de CEO van Micromobility, zelf bekend op Twitter/X. Micromobility was het enige bedrijf uit meerdere geïnteresseerden die publiekelijk communiceerden over een bod.

Foto © Micromobility

Waarom het bod is afgewezen, wordt officieel niet bevestigd. Mogelijk zit de slechte financiële situatie van Micromobility er voor iets tussen. Het beursgenoteerde bedrijf stapelde de afgelopen jaren hun verliezen op. Zo zakte de beurskoers van het bedrijf op amper één jaar tijd van 500 dollar in 2022 naar 0,067 dollar vandaag. Logisch dus dat de curatoren de voorkeur hebben voor een bedrijf dat een stabieler bestaan heeft. Palella kon de afwijzing alvast moeilijk verkroppen en trok naar Twitter/X om zijn ongenoegen te uiten.

Wie dan wel de nieuwe eigenaar van VanMoof zal worden is voorlopig koffiedik kijken. Achter de schermen wordt er duchtig doorgewerkt, om later deze week de overeenkomst te kunnen sluiten. De kans dat we nog deze week witte rook zien is groot volgens ingewijden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!