NIO ET5 Touring en NIO EL6 vanaf nu verkrijgbaar

DoorMatthias Hautekiet

11 augustus 2023

Vanaf vandaag zijn de nieuwe NIO ET5 Touring en de NIO EL6 verkrijgbaar in Nederland. Helaas is NIO nog niet actief in België. Maar als we de geruchtenmolen moeten geloven, komt daar eind dit jaar verandering in.

Je kunt de NIO ET 5 Touring bestellen met een 75 kWh batterij aanschaffen of een 100 kWh batterij. Ook kan je voor een Battery As A Service abonnement gaan, waarbij je de accu kan swappen bij een van hun Power Swap Stations. Helaas zijn deze in België nog niet beschikbaar. De nieuwe NIO ET5 Touring biedt een geavanceerde rijervaring met een acceleratie van 0 naar 100 in minder dan 4 seconden. De NIO ET5 haalt trouwens, als eerste nieuwe wagen op dit moment, vijf sterren op de vernieuwde Euro NCAP-regels. Dit dankzij de meest geavanceerde rijhulpsystemen die we tot nu toe al zagen bij EV’s. Vooral de LIDAR-sensor op het dak, waarmee autonoom rijden in theorie mogelijk is, draagt hier sterk aan toe. Ook de NIO EL6 is vanaf vandaag verkrijgbaar in tien verschillende kleuren. Voor het interieur kan je kiezen uit vier ontwerpen. Met een bereik van 529 km (WLTP) doet deze het zeker niet slecht. Je rijdt al weg met de NIO ET5 Touring vanaf € 51.500 (met BaaS) of € 55.900 voor de NIO EL6.

Waar kan je op dit moment terecht?

Voor de aankoop van de nieuwe NIO ET5 Touring of de NIO EL6 kan je terecht op hun website of in één van de NIO HUb’s in Nederland. Daar zijn er op dit moment nog maar twee van. NIO opent echter in een razendsnel tempo steeds meer HUB’s in Europa. Dus de kans dat er zeer binnenkort eentje dichter bij huis komt is dan ook groot. Zowel bij de NIO HUB in Rotterdam als de HUB in Utrecht kan terecht voor meer info of een testrit.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!