Eerste bod op VanMoof is officieel

DoorMatthias Hautekiet

1 augustus 2023
Logo Micromobility

Twee weken geleden berichtten wij reeds dat er serieuze gesprekken bezig zijn om een overnemer te vinden voor het failliete VanMoof. Nu is er officieel ook een eerste bod uitgebracht door het Italiaanse Micromobility.

Foto © Micromobility

Dat de curatoren naarstig op zoek zijn naar een overnemer voor VanMoof is ondertussen oud papier. Een tweetal weken geleden bevestigden ze al dat ze in gesprek waren met enkele serieuze gegadigden. Een van hen, Micromobility, maakt nu zelf bekend dat ze een niet-bindend bod hebben uitgebracht. Ook zegt het bedrijf te werken aan een bindend bod.

Deze potentiële overname maakt deel uit van onze langetermijnstrategie om ons leiderschap in de micro-mobiliteitsmarkt te versterken en ons portfolio van oplossingen te verbreden. De sterke merkreputatie, innovatieve e-bike technologie en het unieke abonnementsmodel van VanMoof sluiten perfect aan bij onze visie op de toekomst van stedelijk vervoer.

Salvatore Palella – CEO van Micromobility

Micromobility biedt vandaag al meerdere E-Steps en E-Bikes aan. Indien de overname succesvol afloopt, plant het bedrijf te blijven investeren in de E-Bike markt. Er zit immers nog veel groeipotentieel in het segment. Daarnaast wil het “de geavanceerde e-bike technologie en het succesvolle abonnementsmodel te gebruiken om het productaanbod van de groep te vergroten”. Of deze overname effectief voor een doorstart van VanMoof zal zorgen is voorlopig niet bevestigd. Mogelijk wil het bedrijf voor de technologie achter de iconische E-Bikes bemachtigen om zo hun eigen producten door te ontwikkelen. Het bedrijf biedt deelsteps, -fietsen en -scooters aan in Italië, de VS en binnenkort ook Servië. Hun producten zijn ook verkrijgbaar voor verkoop.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!