Cowboy lanceert inruilprogramma met Upway

DoorMatthias Hautekiet

26 juni 2024

Het Belgische e-bike merk Cowboy lanceert vandaag een inruilprogramma voor e-bikes in samenwerking met Upway. Zo kunnen vanaf nu fietsen van meer dan 200 e-bike merken ingeruild worden tegen een flinke korting op een nieuwe Cowboy. De oude e-bikes worden opnieuw aangeboden door Upway na een opknapbeurt.

Het nieuwe inruilprogramma met Upway is volgens Cowboy erg eenvoudig. Eigenaars van een e-bike maken hierbij gebruik van een nieuwe tool op de website van Cowboy. Hierbij moeten ze onder andere het model, het jaar van aankoop en de huidige kilometerstand ingeven. De geïntegreerde taxatietool van Upway geeft je hierbij meteen een eerste schatting. Vervolgens zal een expert van Cowboy de fiets beoordelen. Dit kan bij de verkoper thuis, in een Cowboy brandstore of in een deelnemende fietsenwinkel. Nadat de taxatie is goedgekeurd, neemt de expert de fiets mee, waarna je een inruilbon krijgt voor de waarde van je e-bike. Upway geeft aan dat de gemiddelde waarde meer dan 1.000 euro zal bedragen. Cowboy vult deze bovendien nog aan met een extra korting van 150 euro.

Charles Van Haverbeke, Chief Sales Officer bij Cowboy, is alvast blij met deze nieuwe actie: “Onze missie is simpel: elektrische mobiliteit betaalbaarder en duurzamer maken door tweedehands e-bikes een tweede leven te geven. De verwachtis is dat de verkoop van e-bikes de verkoop van auto’s in 2030 zal overtreffen. Het is dus essentieel om de toegang tot een betrouwbare markt voor gebruikte e-bikes te ondersteunen. We zijn dan ook blij om met Cowboy samen te werken aan een programma waarmee we samen een schaalbare secundaire markt voor gebruikte Cowboy e-bikes kunnen ontwikkelen. Dit programma is beschikbaar in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Oostenrijk.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!