Electra plaatst snelladers op parkings van Quick

DoorMatthias Hautekiet

25 juni 2024
Electra plaats snelladers bij 23 Quick-restaurants in België.

Electra en Quick slaan de handen in elkaar om de elektrificatie te versnellen. De komende twee jaar wil de Europese aanbieder van snelladers nieuwe laadpalen plaatsen bij minstens 23 restaurants van de fastfoodketen. Deze snelladers op de lokale Quick-parkings krijgen een vermogen van 400 kW, waarmee ze meteen ook klaar zijn voor de toekomst.

De samenwerking tussen Electra en Burger Brands Belgium, de franchise-houder van onder andere Quick en Burger King, kadert in het plan van Electra om tegen 2025 laadpalen op minstens 250 verschillende locaties in België aan te bieden. De eerste fast charger van deze samenwerking is reeds geopend bij Quick Aarlen, nabij de E25. Daarna volgende de andere restaurants van de fastfood keten. De uitrolfase bij de bestaande restaurants zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. Daarna plannen Quick en Electra nog vier bijkomende laadstations per jaar te openen.

Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux

In gezelschap de beste burgers eten terwijl je elektrische auto aan het opladen is, daarvoor staat onze samenwerking met Quick. De doorsnee klant spendeert gemiddeld veertig minuten in een fastfoodrestaurant. Wetende dat je aan onze Electra laadpunten de batterij van een elektrische wagen kan opladen van 20% tot 80% in slechts twintig minuten, is het de ideale tussenstop om het nuttige aan het aangename te koppelen. De samenwerking met een ambitieuze partij als Quick sluit tevens perfect aan bij onze strategie om op korte termijn de beste dekking te bieden van alle aanbieders van snellaadpunten in België. Een Electra laadstation mag nooit verder dan tien minuten rijden verwijderd zijn van elke Belg. Dat is namelijk onze bedrijfsfilosofie:  ‘Electra, already near you, or just about to be.’”

Ook voor Quick is deze samenwerking belangrijk. Burger Brands Belgium heeft de klantenbeleving en service namelijk hoog in het vaandel. Voor hen is het dan ook normaal dat klanten binnenkort hun elektrische wagen bijna kunnen volladen, terwijl ze genieten van een Giant®. Bovendien is het unieke aan Electra dat EV-rijders tot een half uur op voorhand een laadpaal kunnen reserveren, waardoor ze zeker zijn van een plaats bij aankomst.

15.000 laadpunten tegen 2030

Sinds de lancering van Electra in België in de zomer van 2022 heeft het bedrijf in een hoog tempo nieuwe laadstations geopend. Zo communiceerde Electra eind mei nog dat het de handen in elkaar slaat met restaurantketen Colmar Group. In 2025 zullen de zes Belgische sites van Colmar Group – onder de naam ‘Colmar Restaurant’ – en alle zestien Franse – onder de naam ‘Crocodile Buffet & Grill’ – een snellaadstation hebben, geopend en uitgebaat door Electra. Momenteel baat Electra 47 snellaadstations uit in België. Tegen eind dit jaar moeten dat er honderd zijn, waardoor ze de facto de grootste speler worden in België. Tegen 2025 mikt Electra op snelladers op 250 plaatsen in ons land. Het doel is om tegen 2030 een Europees netwerk van 15.000 laadpunten te hebben, verspreid over 2.200 laadstations. 

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!