Brussels Autosalon toch in januari 2025

DoorMatthias Hautekiet

26 juni 2024
DS3 Crossback tijdens de Brussels Motor Show (Autosalon van Brussel) in 2020.

Eind mei kondigde Febiac aan dat er in 2025 opnieuw een Autosalon in Brussel zou komen op de Heizel. Maar doordat de paleizen al gereserveerd waren voor een andere event, was de automobielfederatie genoodzaakt om het event pas in februari te laten doorgaan. Vandaag raakt echter bekend dat het Autosalon toch op de gebruikelijke periode in januari zal doorgaan.

Deze 101ste editie van de Brussels Motor Show zal in 2025 plaatsvinden van 10 tot 19 januari en dus niet in februari, zoals eerder werd aangekondigd. Normaalgezien zou de door 402 Automotive georganiseerde Brussels Auto Show, eerder meer een tuning salon, opnieuw doorgaan in januari. Hierdoor zat er voor Febiac niet anders op dan hun geliefde Autosalon een maand later te organiseren. Die periode viel dan weer samen met Batibouw, waardoor slechts een handvol van de paleizen beschikbaar waren. Nu ziet 402 Automotive dus af van hun reservatie van de paleizen in Brussels Expo.

Andreas Cremer, CEO van FEBIAC

“De voorbereidingen voor de 101ste Brussels Motor Show waren al in volle gang toen Brussels Expo ons recent wees op de mogelijkheid om terug te keren naar de gebruikelijke salonperiode in januari. We hebben meteen de automerken gecontacteerd die deel uitmaken van onze Raad van Bestuur, en hen laten kiezen om de datum in februari te behouden, ofwel terug te keren naar de traditionele datum in januari. De overgrote meerderheid was voorstander van januari die we dan ook gevolgd zijn in onze beslissing, waarvan we hopen dat de trouwe bezoekers van het Autosalon er blij mee zullen zijn.”

Febiac bevestigt bovendien dat er heel wat interesse is van meerdere merken die in België actief zijn: In februari konden we ‘slechts’ 4 paleizen gebruiken te Brussels Expo,” vervolgt Andreas Cremer. “Gezien het enthousiasme dat we momenteel voelen bij de merken en de reeds gevraagde standoppervlakte, was er grote bezorgdheid dat we niet alle geïnteresseerde exposanten er zouden kunnen onderbrengen. De terugkeer naar januari betekent dat we een groter deel van paleizen kunnen innemen en dus alle exposanten die willen deelnemen aan de Brussels Motor Show 2025, tevreden kunnen stellen.”

De Brussels Motor Show gaat door van vrijdag 10 januari tot en met zondag 19 januari 2025.

402 Automotive reageert

Ondertussen ontvingen wij ook een reactie van 402 Automotive. Ronald van den Broek, CEO van 402 Automotive, meldt ons dat de optie bekeken werd om het event op een latere datum te houden. Volgens hem heeft Brussels Expo hieruit begrepen dat de datum in januari niet meer nodig was. Van den Broek claimt dat zij nog altijd de eerste optie hebben op de datum in januari. Verder bekijkt 402 Automotive nog of een datum in maart een optie kan zijn. Tenslotte lijkt ook een naamsverandering aan de orde. De nieuwe autoshow zou de naam ‘Auto Moto Experience’ of ‘Belgium Auto Show’ worden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!