Het Autosalon komt in 2025 terug!

DoorMatthias Hautekiet

30 mei 2024
De Brussels Motor Show georganiseerd door automobielfederatie FEBIAC.

Het Autosalon in Brussel werd na de editie van 2023 geschrapt. Maar weinig merken zagen nog heil in een algemeen salon, waardoor FEBIAC zich genoodzaakt zag om het event niet meer te laten doorgaan. Tot nu, want FEBIAC kondigt vandaag aan dat het Autosalon op de Heizel terugkomt in 2025.

Foto © FEBIAC

In mei 2023 kondigt FEBIAC, tot grote verrassing van heel wat autoliefhebbers, aan dat de gekende Brussels Motorshow niet meer zou doorgaan in 2024. Volgens de organisator kon de 95 procent marktrepresentatie van het salon niet meer gehaald worden. Tijdens de week van het traditionele salon organiseerde 402 Automotive hun eigen Brussels Auto Show. Onze redactie ging een kijkje nemen en kwam toen terug van een kale reis. De Heizel was namelijk omgetoverd in een tuningsalon, iets waar de gemiddelde Belg niet aan heeft. Ook heel wat bezoekers vonden zich bekocht, gezien 402 Automotive het event had gepromoot met de representatie van diverse automerken. Van alle 30 geïnteresseerde merken waren enkel Fisker en MG aanwezig.

Drukke weken op de Heizel

Ook in 2025 organiseert 402 Automotive een nieuwe Auto Show, van 15 tot 19 januari. Al is het maar de vraag, of ze ook deze keer veel volk zal trekken. Daarna palmt FEBIAC de Heizelpaleizen in Brussel in. Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025 kondigt de autofederatie met veel trots aan dat de 101ste editie van de Brussels Motor Show een feit is. Die beslissing volgt op de succesvolle Automotive eMotion Summit voor onder andere fleetmanagers in februari van dit jaar. Of dit event ook een vervolg krijgt, is voorlopig nog niet geweten. Wel zit de kans er in dat het echte Autosalon na 2025 een tweejaarlijks event wordt, afgewisseld met de eMotion Summit.

Christophe Dubon, Hoofd Communicatie bij FEBIAC

“Auto’s, motorfietsen en bedrijfsvoertuigen: alle secties van FEBIAC krijgen in februari 2025 de kans om
hun nieuwe modellen tentoon te stellen en hun nieuwe technologieën voor te stellen aan zowel het grote
publiek als professionals. De belangrijkste wens van onze leden is dat hun producten centraal staan tijdens deze 101e editie van de Brussels Motor Show. De bezoekers mogen zich verwachten aan een uitgebreid overzicht van de verschillende aandrijftypes die vandaag op de Belgische markt beschikbaar zijn, met exposanten die zowel hun traditionele verbrandingsmotoren als hun hybride en elektrische oplossingen onder de aandacht willen brengen.”

Ondertussen hebben ook al heel wat constructeurs en invoerders laten weten aanwezig te zullen zijn op de Brussels Motor Show. Welke merken dat dan mogen zijn, houdt FEBIAC voorlopig nog in het midden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!