Jeep Wagoneer S komt in 2026 naar België

DoorMatthias Hautekiet

31 mei 2024
Elektrische Jeep Wagoneer S

Binnen Stellantis is Jeep een van de enige merken slechts één elektrische model in de aanbieding heeft. Daar komt in 2026 verandering in. Dan krijgt de Jeep Avenger namelijk gezelschap van de Jeep Wagoneer S, een grote SUV met een bereik van 480 kilometer.

Waar de Jeep Avenger op dit moment voornamelijk voor Europa wordt geproduceerd, is de nieuwe Jeep Wagoneer S vooral voor de Verenigde Staten bedoeld, althans voor zijn lancering. Qua formaat is hij met een lengte van 4,9 meter kleiner dan de gewone Wagoneer (5,45 meter) en de Wagoneer L (5,76 meter). Die lengte is eigenlijk best nog groot te noemen voor ons continent. Deze nieuwe EV van Jeep wordt gebouwd op het gekende STLA Large-platform. Helaas kiest Stellantis hier voor de minder krachtige 400 V, in plaats van 800 V. De 100 kWh batterij zou volgen het merk in 23 minuten opgeladen kunnen worden van 20 naar 80%. Dat komt ongeveer overeen met een gemiddeld laadvermogen van 155 kW, gedurende de volledige laadbeurt. De wagen beschikt over een sterke aandrijving van 600 pk en 800 Nm aan koppel. Op één lading kan de Jeep Wagoneer S een afstand van 480 kilometer halen.

Verdere details geeft Jeep nog niet mee. Wel weten we dat de wagen een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,29 Cw haalt, wat best weinig is voor een SUV. Als laatste pakt Jeep nog graag uit met de vele beeldschermen die aanwezig zijn in de Wagoneer S. Zo heeft hij een infotainmentsysteem en tellerpartij die beide 12,3″ groot zijn. Ook de passagier op de voorste rij krijgt een eigen scherm van 10,25″.

De wagen is nu al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar wij Europeanen moeten nog even geduld uitoefenen. De elektrische Jeep Wagoneer S komt namelijk pas in 2026 naar ons continent.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!