Kort getest: de nieuwe Jeep Avenger

DoorRedactie

2 juni 2023

EVolution had de unieke kans om de nieuwe Jeep Avenger kort te testen tijdens een media event op de Aerodroom van Namen. De Avenger is de eerste volledig elektrische wagen van Jeep en won dit jaar de European Car of the Year award tijdens het Autosalon van Brussel. Een eerste keer van Jeep!

Foto’s © Jens Mommens & Jeep

De Jeep Avenger hoort thuis in het B-SUV segment en moet concurreren met de Opel Mokka, Renault Captur of de Mazda CX-3. Dit segment is het tweede best verkopende segment van Europa. Het is dan ook geen verrassing dat deze wagen specifiek voor de Europese markt werd gecreëerd. Nog voor de eerste Avenger in de showroom stond, wist Jeep er maar liefst 25.600 te verkopen. Ongeveer 900 hiervan In België.

Een elektrische familiewagen

De kleine elektrische SUV beschikt over een batterij van 54 kWh die 156 pk of 260 Nm levert. De motor op de voorwielen brengt je tot 400 km (WLTP) ver. In de werkelijkheid hadden we een relatief laag verbruik van 15,4 kWh/100 km, waardoor 350 km de reële maximum lijkt te zijn. Laden is mogelijk aan 11kW (AC) of 100KW (DC).

Met een gewicht van 1.500 kg, best weinig als je weet dat het gemiddelde voor elektrische wagens rond de 2.000 kg ligt, heeft de wagen een goede baanligging. We waren aangenaam verrast door de rijkwaliteiten en het comfort van de Avenger. Binnenin is wat windgeluid merkbaar, maar niet zo hard dat het stoort. Iets wat dan wel voor verbetering vatbaar is, is het geluid van de richtingsaanwijzers. Bij het aantikken van de aanwijzer klinkt het alsof een drumband door je speakers blaast. Wij hopen dan ook dat dit bij de eerstvolgende update wordt aangepakt. Afgezien hiervan is het een prima wagen voor jonge gezinnen.

De Jeep Avenger is vanaf € 38.500 (of € 300 per maand) verkrijgbaar in vier verschillende versies. Het duurste model, de Avenger Summit, is full option en rijklaar vanaf € 44.500.

Vermogen
156 pk
Koppel
260 Nm
Batterij
54 kWh
Basisprijs
€ 38.500
Prijs getest model
€ 44.500
Bereik (WLTP)
400 km

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!