Audi Q6 e-tron Performance voorgesteld met bereik van 641 km

DoorMatthias Hautekiet

29 mei 2024
Audi Q6 e-tron in Plasma Blue Metallic

Halverwege maart werd de langverwachte Audi Q6 e-tron voorgesteld. Ondertussen zijn we nog geen drie maanden verder, of het merk stelt nu ook een Performance-variant van het model voor. Al is Performance hier wat misleidend, gezien dit niet de krachtigste uitvoering is van de Q6, maar met 641 kilometer wel die met het grootste bereik.

Foto © Audi

Twee jaar lang hebben we moeten wachten op de voorstelling van de Audi Q6 e-tron, maar nu volgen de varianten elkaar in sneltempo op. Vandaag stelt de constructeur namelijk de Audi Q6 e-tron Performance voor. In tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, is dit niet de versie met het meeste aantal pk’s. In tegendeel zelf, want de Performance heeft met 307 het laagste aantal pk’s van alle Q6-modellen. Zo beschikt de standaard Q6 Quattro over 388 pk en is dat bij de SQ6 zelfs 517 pk. Wel is dit het model met het grootste aantal kilometers. Zo haalt de Audi Q6 e-tron Quattro volgens de WLTP-waarden 625 kilometer op één batterijlading. Daar doet de Performance-versie nog eens 12 kilometer bij. Maar omdat de batterij met 100 kWh (94,9 kWh bruikbaar) even groot is, haalt Audi het extra bereik door de voorste elektromotor weg te nemen. Maar niet getreurd, ook zonder die vierwielaandrijving sprint de Audi Q6 e-tron Performance nog in 6,6 seconden naar 100 km/u. De Performance-versie zou vanaf vandaag te bestellen zijn vanaf 69.300 euro, maar wij vonden hem nog niet terug in de configurator. Leveringen worden verwacht tegen het einde van het jaar. Ter herinnering, voor de Audi Q6 e-tron Quattro betaal je minstens 75.900 euro. De krachtigere S6 er is vanaf 96.150.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!