IONITY verlaagt voor snelladen

DoorMatthias Hautekiet

28 mei 2024
Elektrische wagens die opladen bij een snellader van IONITY tegen een verlaagde prijs.

Voor wie regelmatig gaat snelladen bij IONITY is er goed nieuws. De Europese aanbieder van snelladers verlaagt namelijk zijn prijzen voor zijn abonnementen. Bovendien daalt ook de prijs voor de incidentele laders. Kortom, snelladen wordt goedkoper.

Foto © IONITY

Snelladen kan bij IONITY voortaan al vanaf € 0,39 per kWh. Om van die lage prijs te kunnen genieten, moet je wel het IONITY PASSPORT POWER abonnement nemen. Deze kost 11,99 euro per maand. Volgens de aanbieder is dit de ideale optie voor iedereen die meer van 300 kilometer per maand rijdt. Daarnaast is er ook nog het IONITY PASSPORT MOTION abonnement vanaf 5,99 euro per maand. Hierbij kost een laadbeurt € 0,49 per kWh. Ideaal dus voor wie slechts één keer per maand gaat laden. Abonnementen kunnen afgesloten worden via de app. Stopzetten is mogelijk met een opzegtermijn van één maand. Nieuwe IONITY-klanten ontvangen bovendien een korting van 2 euro op hun eerste maand.

Verder profiteren ook EV-rijders zonder een abonnement van IONITY. Zo daalt de prijs van een laadbeurt in België naar € 0,69 per kWh. Dat IONITY beslist om zijn prijzen te verlagen is natuurlijk geen verrassing. Zo vraagt Fastned nu al € 0,69 zonder abonnement of € 0,48 cent met het Gold-abonnement van 11,99 per maand. Al kan het natuurlijk altijd nog beter. Tesla is namelijk kampioen wat betreft goedkoop laden. Zo betaal je zonder abonnement gemiddeld € 0,53 tijdens de piekuren en € 0,48 tijdens de daluren. Ook bij hen kun je een abonnement nemen voor 12,99 euro per maand. In ruil betaal je dan slechts € 0,41 tussen 16 uur en middernacht en € 0,37 per kWh tussen middernacht en 16 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!