Mogelijke overnemer gevonden voor VanMoof

DoorMatthias Hautekiet

22 juli 2023

Begin deze week werd VanMoof failliet verklaard. U kon eerder al bij ons lezen dat dit mogelijk heel wat negatieve gevolgen had voor heel wat klanten. Ondertussen duiken er hier en daar ook positieve berichten op.

Vandaag meldt RTL dat de aangestelde curatoren in gesprek zijn met meerdere potentiële overnemers. Ondermeer fietsfabrikanten Giant en Trek zouden interesse tonen. Een overname is voor hen uitermate interessant omdat zij zo toegang krijgen tot de patenten van VanMoof en zonder schuldenberg voort te kunnen bouwen op het succes dat het merk reeds had. Bestaande klanten zouden zo waarschijnlijk opnieuw toegang kunnen krijgen tot (betalende) reparaties. Ook is de kans groot dat het merk, al dan niet onder een andere naam, opnieuw minimalistische urban E-Bikes op de markt zal brengen. Volgens de curatoren is een doorstart zeer concreet, maar wordt er met de communicatie gewacht tot alles rond is.

Geld terug

Ook voor klanten die een VanMoof kochten, maar deze nog niet geleverd kregen zijn er oplossingen. De kans bestaat dat reeds geproduceerde fietsen alsnog geleverd zullen worden. Mensen die het risico liever niet willen lopen kunnen een claim indienden bij hun bank of kredietkaartmaatschappij. Dat laatste is echter enkel mogelijk wanneer zij de aankoop per kredietkaart deden en de verzekering van hun maatschappij zaken als deze dekt. Ook bij andere betaalmiddelen zoals PayPal bestaat de mogelijk om je geld terug te claimen bij het uitblijven van je bestelling. Behoor je niet tot deze groep en wil je je geld terug proberen krijgen, dan kan je alsnog een claim indienen bij de curatoren. Wel moeten we erbij zeggen dat de kans op succes in dat laatste geval zeer klein is.

Tenslotte schieten ook initiatieven rond het failliete VanMoof als paddenstoelen uit de grond. Zo proberen meerdere bedrijven al voor reparatieoplossingen te zorgen. Zij het niet met standaardonderdelen, maar dan wel met mogelijke alternatieven. Kortom, zelfs al komt de doorstart er niet, dan nog zult u hoogstwaarschijnlijk uw E-Bike niet aan de muur moeten hangen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!