Waarom je nu een nieuwe E-Bike moet kopen

DoorMatthias Hautekiet

4 augustus 2023

Het zat er al even aan te komen, maar nu lijkt er een echte prijzenoorlog aan de gang te zijn tussen verschillende E-Bike merken. Na een schaarste periode zijn er ondertussen grote overschotten ontstaan en daar willen verkopers en fabrikanten nu van af.

In 2020 en 2021 kampte de E-Bike sector met grote tekorten. Iedereen had immers veel tijd en wou toen wat aan zijn gezondheid werken. Ondertussen is die vraag teruggevallen. De dalende koopkracht, inflatie en ook het slechte weer van 2023 speelt de verkopers parten. Er zijn dan ook heel grote voorraden ontstaan bij fabrikanten en fietsenwinkels en dat kost hen veel geld. Nu de solden achter de rug zijn, blijven meerdere merken nu kortingen geven van 400 tot 600 euro. Ze hopen zo hun depots leeg te krijgen om volgende jaar weer nieuwe modellen te kunnen aanbieden. Tenslotte gaan die extra kortingen vaak nog gepaard met extra voordelen. Zo geven sommige merken vijf jaar garantie in plaats van de gebruikelijke twee.

De kortingen zijn zeker niet overal groot. Bij Batavus, Kona, Stella… lopen de kortingen op tot 10%. Bij merken waar de vraag groter blijft dan het aanbod zoals Tenways, Cowboy en Gazelle zijn er op dit moment geen kortingen te rapen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!