De KIA EV6 krijgt een nieuwe look

DoorMatthias Hautekiet

3 mei 2024
Teaser van de KIA EV6 facelift

De KIA EV6 werd drie jaar geleden voorgesteld als eerste exclusief als EV ontwikkelde model van het merk. Nu is het voor de constructeur dus tijd om deze elektrische wagen een update te geven. Dit moet hem beter doen aansluiten bij de modellen die binnenkort worden voorgesteld.

De KIA EV6 was in 2021 de eerste wagen van het merk dat uitsluitend als EV werd gelanceerd. De gestroomlijnde berline draait dus al drie jaar mee in het orderboekje. En hoewel het model er nog best hedendaags uitziet, vindt KIA het tijd om een facelift uit te brengen. Dat is vooral te wijten aan het feit dat de Zuid-Koreaanse constructeur ondertussen enkele nieuwe modellen heeft voorgesteld die een andere designtaal spreken. Zo hebben we de grote KIA EV9 en de recent voorgestelde EV5 en EV2. Hoewel al deze wegens eerder SUV’s zijn dan een berline, is het natuurlijk logisch dat er toch een zekere structuur in KIA’s gamma verwerkt zit.

Op de eerste foto’s van de gefacelifte KIA EV6 vallen meteen de volledige nieuwe koplampen op. Deze Star Map LED-lampen zijn heel wat verfijnder en lopen over in een herwerkte uitsparing onder de motorkap. Aan de achterkant is er dan weer weinig verschil op te merken. Alleen voegt KIA hier driehoekige versieringen toe aan de hoeken van de achterlichten, net zoals bij KIA’s andere EV’s.

Op uitgebreide foto’s is het nog enkele weken wachten. De verwachting is dat KIA binnenkort meer foto’s en vooral details over een aangepast infotainmentsysteem en/of motorisaties zal vrijgeven.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!