Maak kennis met de KIA EV5: een elektrische familiewagen

DoorMatthias Hautekiet

12 oktober 2023

KIA heeft vandaag hun nieuwste elektrische wagen voorgesteld: de EV5. Deze elektrische SUV van rond de € 47.000 moet de jonge gezinnen overtuigen om voor elektrisch te kiezen.

Met de komst van de KIA EV5 wil het merk vol inzetten op millennialfamilies (geboren tussen 1981 en 1969). Veel details zijn er nog niet bekend, maar we weten alvast dat deze EV verkrijgbaar is in twee batterij-groottes, 64 kWh voor het standaardmodel en 88 kWh voor de long range variant. Beide modellen krijgen dezelfde motor van 160 kW. Daarnaast kan je ook kiezen voor een versie met vierwielaandrijving. Dan beschik je over een elektromotor van 160 kW op de vooras en 70 kW achteraan. Net zoals de KIA EV6 zal de EV5 over one pedal drive en een warmtepomp beschikken.

Een derde scherm

Alle nieuwe wagens hebben tegenwoordig amper nog knoppen en dat zal bij de KIA EV5 niet anders zijn. Wat wel nieuw is, is dat KIA ervoor kiest om een klein schermpje (5″) tussen het digitale instrumentenpaneel en het infotainmentsysteem heeft geïnstalleerd. Hiermee heb je, dicht bij het stuur, altijd de mogelijkheid om snel de temperatuur wat lager te zetten, zonder te moeten zoeken op het centrale display. Ook die laatste kreeg een update, waardoor EV-specifieke functies makkelijker terug te vinden zijn. Tenslotte krijgt deze familie-SUV ook een koel/warmkastje, waarmee je je drank op een temperatuur tussen de 5 en de 55 °C kan houden.

Toekomstmuziek

Naast de nieuwe KIA EV5 kondigt het Koreaanse merk ook twee concept cars voor. De KIA EV3 is een kleinere versie van de grote EV9. Met de teaser van de EV4 wil KIA dan weer de sedan-liefhebbers overwinnen. Prijzen zijn er nog niet, maar KIA heeft de ambitie om voor iedereen een EV in het gamma te hebben voor een bedrag tussen € 33.000 en € 50.000.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!