KIA komt met kleine EV2

DoorMatthias Hautekiet

8 april 2024
KIA kondigt 15 EV's aan tegen 2027, waaronder de KIA EV2, EV3, EV4 en EV5.

KIA heeft tijdens haar jaarlijkse Investor Day de toekomstvisie van het merk verder uit de doeken gedaan. Zo plant het merk tegen 2027 15 verschillende elektrische modellen in het aanbod te hebben, waaronder de net aangekondigde KIA EV2.

KIA wil jaarlijks 1,6 miljoen auto’s gaan verkopen vanaf 2030. Om dat doel te bereiken, mikt het op 15 elektrische modellen in 2027. Aan de sportieve KIA EV6 en de uit de kluiten gewassen EV9 worden binnenkort dus heel wat nieuwe modellen toegevoegd. Zo maakten we al kennis met de KIA EV5, een middelgrote SUV en ook de EV3 werd al in concept aan de wereld getoond. Dat laatste model moet gaan concurreren met bijvoorbeeld de Peugeot E-2008 of de Jeep Avenger. Vandaag voegt KIA daar dus een nieuw model aan toe: de KIA EV2. Deze compacte stadsmagen moet de Volkswagen ID.2, de Opel Corsa Electric of de Peugeot E-208 het vuur aan de schenen leggen.

Om zijn elektrische line-up te verstevigen, gaat KIA de komende jaren dus heel wat nieuwe modellen uitbrengen. Zo krijgen we dit jaar mogelijk al de KIA EV3 op ons bord. De KIA EV4 en EV5 zouden dan weer, samen met twee andere modellen, voor 2025 zijn. In 2026 en 2027 volgen dan de twee laatste nieuwe EV’s. De Europese autobouwers krijgen naast concurrentie uit China, dus ook heel wat competitie uit Zuid-Korea.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!