Opel Corsa Electric wordt 6.000 euro goedkoper

DoorMatthias Hautekiet

23 februari 2024
De nieuwe Opel Corsa Electric Yes vanaf maart 2024 is verkrijgbaar voor minder dan 30.000 euro.

Vandaag betaal je minstens 36.700 euro voor de Opel Corsa Electric, maar nu lanceert Opel een nieuwe variant van hun elektrische Corsa. De nieuwe speciale editie, de Opel Corsa Electric Yes, wordt meer van 6.000 euro goedkoper, waarmee het merk inzet op betaalbare mobiliteit.

De Opel Corsa Electric werd pas vorig jaar voorgesteld, maar is nu al een verkoopsucces volgens het merk. Voor de basisversie met 50 kWh batterij en een 136 pk sterke elektromotor (260 Nm koppel) tel je vandaag minstens 36.700 euro neer. Om de verkoop nog een verdere boost te geven, lanceert het merk nu een goedkopere special edition: de Opel Corsa Electric Yes. Deze nieuwe model-versie wordt uitgebracht in een nieuwe kleur, Rekord Red, die Opel speciaal hiervoor ontwikkelde. Een zwart dak, zwarte spiegelbehuizingen en 16″ zwarte metalen velgen moeten het geheel extra sportief doen ogen. Is een rode wagen niets voor jou? Dan kun je nog kiezen uit enkele andere opvallende kleuren.

Ook aan de binnenkant is de Opel Corsa Electric Yes voorzien van alle comfort. Zo krijgen de bestuurder en zijn passagier sportstoelen in een combinatie van stof en lederlook, afgewerkt met rode stiksels. Verder beschikt de wagen over “Keyless Start”, parkeerhulp achter, automatische klimaatregeling en een 10″groot infotainmentsysteem met Android Auto en Aplle CarPlay. De exacte prijs is nog niet vrijgegeven. Wel weten we dat hij vanaf maart 2024 te bestellen is voor minder dan 30.000 euro (incl. btw). Hierdoor komt hij net als de twee andere modelvarianten in aanmerking voor de Vlaamse premie van 5.000 euro bij aankoop van een elektrische wagen in 2024.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!