Tissot T-Touch Connect Sport nu ook in de Benelux verkrijgbaar

DoorJens Mommens

4 mei 2024
Tissot T-Touch Connect Sport

De T-Touch Connect Sport van het Zwitserse horlogemerk Tissot is al enkele maanden beschikbaar in sommige landen, maar komt nu ook naar de Benelux. Deze smartwatch combineert het stijlvolle karakter van een Zwitsers horloge met de unieke eigenschappen van een sporthorloge.

Tissot’s nieuwste smartwatch is een unisex hybride sporthorloge voor sporters die nog steeds waarde hechten aan een echt uurwerk om hun pols. De Tissot T-Touch Connect Sport heeft zonnecellen vervat in de wijzerplaat, waardoor het horloge maandenlang gebruikt kan worden zonder ook maar één oplaadbeurt. Een klein AMOLED-scherm voegt dan weer enkele digitale functies toe. Het geheel is afgewerkt met een krasvrij saffierglas. Deze T-Touch is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waarbij een titanium kast gecombineerd wordt met een titanium of siliconen armband. Ideaal dus voor wie een actieve levensstijl heeft, maar toch op zoek is naar een klassiek ogend horloge.

De Tissot T-Touch Connect Sport heeft een oneindige autonomie in de horlogemodus. Althans, als het uurwerk minstens 20 minuten per dag wordt blootgesteld aan buitenlicht bij heldere hemel. Indien verbonden met een smartphone is dat zes maanden en 35 minuten zonlicht. 60 minuten buitenlopen zorgen er dan weer voor dat het horloge drie maanden lang mee gaat in de sportmodus.

Smart functies van de T-Touch

Naast Zwitserse degelijkheid is dit uurwerk wel degelijk ook een smartwatch. Alleen verschilt het gebruik ervan grondig met die van Apple, Google of Samsung. De Tissot Touch Connect Sport is in de eerste plaats ontwikkeld als een klassiek horloge en dient dus ook zo gebruikt te worden. Verwacht dus geen Google Wallet of gps-functies. Wel is er een hartslagmeter ingebouwd. Het uurwerk is eerder een verlengde van de smartphone, waarbij het meldingen van een sms, een oproep of andere apps weergeeft. De drager van het horloge kan dan beslissen of hij zijn telefoon tevoorschijn haalt. Daarnaast is er ook een work-out modus aanwezig die live statistieken zoals afstand, snelheid, hartslag en calorieverbruik weergeeft. Achteraf vinden gebruikers in de app dan een complete analyse met prestatiegrafieken en trends om hun voortgang bij te houden.

Verder zijn de functies van deze T-Touch beperkt. Voorlopig toch, want Tissot geeft zelf aan dat er nog heel wat nieuwe mogelijkheden aankomen. Zo konden wij zelf al vaststellen dat het horloge op amper één week tijd al twee updates ontving. Nu is het nu bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen welke apps een melding mogen geven op het horloge en zie je ook hoe hard het zonnepaneel aan het werk is.

Prijzen voor de Tissot T-Touch Connect Sport schommelen tussen de 995 en 1095 euro, afhankelijk van de gekozen uitvoering en band.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!