Tenways CGO009: een eerste indruk

DoorRedactie

4 mei 2024
Een eerste indruk van de Tenways CGO009.

Tenways, de ondertussen gekende fietsenbouwer, stelde in februari zijn nieuwste model voor: de CGO009. Het model bouwt voort op de successen van de CGO600 en 800, maar combineert dat nu met een strak design. Bij EVolution gaan we de komende maanden de Tenways CGO009 uitgebreid testen. Hier is alvast onze eerste indruk.

Op het eerste zicht lijkt de e-bike mooi afgewerkt. De glanzende lak is duidelijk van betere kwaliteit dan de matte lak op de CGO600. We kunnen ons echter nog steeds niet van de indruk ontdoen dat deze e-bike heel wat weg heeft van een VanMoof of een Cowboy. Wat niet slecht is, want de Tenways CGO009 is zeker een mooie fiets. Daar draagt ongetwijfeld ook de Ice Blue kleur aan toe. De kabels zijn mooi ingewerkt in het frame, maar toch is het jammer dat er nog heel wat kabels zichtbaar zijn aan het stuur. Dat maakt het toekomstige onderhoud en herstellingen van de CGO009 wel een stuk eenvoudiger, maar echt esthetisch is het niet.

Verder is het voorlicht mooi in het frame afgewerkt en ook het achterlicht loopt mooi over de lengte van het frame. Maar, doordat het model standaard met een bagagedrager wordt geleverd, voorziet Tenways nog een extra achterlicht op het spatbord. Dit doet toch wel wat afbreuk aan de klasse die deze e-bike uitstraalt. Bovendien werkt het extra achterlicht op batterijen en is deze niet te bedienen via de knoppen op het stuur. Wij hadden hier toch geopteerd om deze beter te integreren, zodat je op zijn minst vanaf het stuur het licht kunt bedienen.

Een fijne fietservaring

Over de eerste kilometers met de Tenways CGO009 zijn we alvast tevreden. Het fietsen gaat soepel en ook de motor reageert vlot op het tempo van de fietser. Bovendien geeft deze de kracht ook gedoseerd af, waardoor je niet het gevoel hebt van door te trappen. Daarnaast is er ook nog een boost-knop aanwezig, al lijkt deze niet zo krachtig te zijn zoals we gewoon zijn van bijvoorbeeld VanMoof. Het bedienen van de drie standen en de lichten gaat eenvoudig via een minimalistische bediening aan het stuur. Wel missen we een display om de snelheid en het bereik snel af te kunnen lezen. Daarvoor dient namelijk de app. Het is dus erg jammer dat Tenways zelf geen Quadlock of SP-connect houder voorziet, zodat je je smartphone aan het stuur kan bevestigen. Bovendien kan de app wel nog wat verbetering gebruiken. Zo werkt het registreren van de ritten enkel wanneer je op “Go” klikt. Dit gebeurt dus niet automatisch.

Verder dacht Tenways ook na over veiligheid en diefstalbeveiliging, dankzij de ingebouwde IOT-module. Dankzij deze module weet je steeds in realtime waar je E-bike zich bevindt. Dit kan handig zijn om de kinderen in het oog te houden wanneer ze onderweg zijn naar school. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om een veilige zone in te stellen, bijvoorbeeld bij je thuis. Wanneer de fiets dan buiten deze zone nog maar aangeraakt wordt, krijg je al een melding in de app.

Wij zijn alvast enthousiast en kijken erg uit naar de komende maanden met de Tenways CGO009. Houdt dus zeker deze website in het oog voor het verdict van onze duurtest.

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!