Tenways CGO009 met een bekend design is nu beschikbaar

DoorJens Mommens

21 februari 2024
De nieuwe Tenways CGO009 lijkt wat weg te hebben van de VanMoof S5.

Tenways, bekend om zijn innovatieve en betaalbare e-bikes, kondigt de lancering aan van de CGO009, het nieuwste model in de populaire CGO-reeks. Dit model volgt op de succesvolle CGO600, CGO600 Pro en CGO800, en valt op door zijn design dat sterk doet denken aan de VanMoof e-bikes.

De CGO009 onderscheidt zich door zijn nieuwe technologie en elegante ontwerp. Het meest opvallende aan dit nieuwe model is de introductie van de C9-hubmotor, een achterwielmotor die door Tenways is ontwikkeld. Hiermee stapt het merk af van de eerder gebruikte MiVice-motoren. Deze nieuwe motor is stiller en sterker dan deze van de CGO800 Pro. De motor biedt een koppel van 40Nm en een nominaal vermogen van 250 watt, wat zorgt voor een soepele en krachtige rijervaring. Op het stuur zit een vernieuwde bediening zonder scherm, met boost knop. Je smartphone kan makkelijk bevestigd worden op het stuur dankzij de houder. En met de vernieuwde Tenways app wordt je telefoon het dashboard voor de fiets.

Tenways heeft gekozen om de CGO009 te voorzien van een slimme IOT Module met GPS-functie. Deze module, vergelijkbaar met die in VanMoof-fietsen, stelt gebruikers in staat de locatie van hun fiets te volgen via de Tenways-app. Dit is essentieel voor de beveiliging tegen diefstal. Bovendien biedt de app de mogelijkheid tot geofencing. Hierbij krijgen gebruikers een melding als hun fiets een vooraf ingestelde zone verlaat. De app biedt ook toegang tot ritstatistieken, wat een waardevol hulpmiddel is voor het monitoren van prestaties.

De CGO009 introduceert enkele nieuwe design dingetjes, waaronder geïntegreerde verlichting aan beide zijden van het frame. Dit zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar komt ook de duurzaamheid van de verlichting ten goede. Verder kenmerkt ook dit model zich door een onderhoudsarme riemaandrijving, die tot tienduizenden kilometers mee gaat.

Verder beschikt de CGO009 over schijfremmen en een uitneembare accu. De 360 Wh accu met LG-cellen zou een bereik van 85 km moeten leveren.

Het TENWAYS-team beschrijft de CGO009 als “een premium slimme e-bike van superieure waarde, voor hen die stijl, technische flair en betrouwbaarheid waarderen, en die met minder geen genoegen nemen.” Perfect voor technisch onderlegde trendsetters die graag een statement maken, terwijl ze door de stad cruisen met een in het oog springende partner die stijl en prestaties levert met slimme technische bekwaamheid.

Wat betreft de prijsstelling, de CGO009 kost € 2.399. Net zoveel als het mountainbike-model, de Tenways AGO X. Hij is voordeliger geprijsd dan vergelijkbare modellen van bijvoorbeeld Cowboy. De CGO009 is vanaf nu beschikbaar in drie kleurvarianten: Olive Green, Midnight Black en Ice Blue.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!