Elektrische Lotus kan binnenkort ook van batterij wisselen dankzij NIO

DoorMatthias Hautekiet

2 mei 2024
Een NIO ET5 in een batterijwisselstation (Battery Swap Station) van NIO

NIO en Lotus gaan samenwerken om de EV-ervaring te verbeteren. Zo zullen elektrische Lotussen van batterij kunnen wisselen in de Power Swap Stations van NIO.

Echt verrassend is dit nieuws natuurlijk niet. NIO en Geely, waar Lotus onderdeel van is, sloten vorig jaar al een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van batterijtechnologie. Wel is het de eerste keer dat er een concreet merk naar bovenkomt met het oog op deze samenwerking. De aankondiging op de China Autoshow kan dus gezien worden als het begin van een langere samenwerking. Zo kunnen de eigenaren van een toekomstige exclusieve elektrische Lotus terecht bij de Battery Swap Stations van NIO om er in amper vier minuten van batterij te wisselen. Om ervoor te zorgen dat de batterij vlot “geswapt” kan worden, zal Geely de structuur van de Lotus grondig moeten hertekenen wil het NIO’s batterijen kunnen integreren.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!