NIO en Geely slaan handen in elkaar voor batterijwissels

DoorMatthias Hautekiet

4 december 2023

NIO pionierde in Europa met hun baanbrekende batterijwissel technologie. Maar weinig werken zagen heil in de technologie en blijven dan ook fors investeren in een eigen laadnetwerk. De fabrikant gaat nu samen met gigant Geely accu’s ontwikkelen, die onder wagens van beide groepen gemonteerd kunnen worden.

De Power Swap Stations van NIO zijn best innovatief. In slechts vijf minuten tijd is het mogelijk om de batterij van je NIO te wisselen. In Europa is er weinig animo voor de technologie, maar in China zijn batterijwissels big business. Nu heeft NIO een samenwerkingsakkoord gesloten met Geely, de Chinese autogigant die onder meer eigenaar is van Lotus, Lynk&Co, Polestar, Volvo en Zeekr. Dit nieuwe strategische partnership gaat verder dan gewoon ideeën uitwisselen. Beiden gaan samenwerken aan accu- en laadstandaarden, technologie en verwisselbare accu’s. Op die manier zou ook uw nieuw Volvo of Polestar gebruik kunnen maken van de Power Swap Stations.

Dankzij deze doorgedreven samenwerking zullen batterijwissels rendabel worden. Geely is niet de eerste producent die een partnership met NIO sluit. Recent deed ook het Chinese Changan dat. Dit merk is weliswaar bij ons niet actief, maar is in China de zevende grootse producent van elektrische wagens. Mogelijks zullen andere merken het voorbeeld volgen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!