Elektrische Toyota bZ3C komt naar Europa

DoorMatthias Hautekiet

29 april 2024
Nieuwe elektrische Toyota bZ3C

Toyota heeft twee nieuwe elektrische modellen voorgesteld: de bZ3C en de bZ3X. Die laatste is vooral voor de Chinese markt bedoelt, maar de Toyota bZ3C komt gewoon begin 2025 al naar Europa.

Toyota staat tegenwoordig niet echt bekend om zijn lekker bekkende modelnamen, maar dat doet natuurlijk niets af aan de wagen zelf. Zo is de bZ3C een hippe moderne elektrische wagen, waar zeker heel wat fans voor te vinden zullen zijn. Buiten enkele foto’s zijn er nog maar bitter weinig details bekend over deze nieuwe EV. Wel weten we dat Toyota de bZ3C niet volledig zelf heeft ontwikkeld. Zo zijn ook het Chinese Build Your Dreams (BYD) en FAW betrokken bij het design van de technologie van deze wagen. Het enige waar Toyota wel zekerheid biedt, is dat deze cross-over begin 2025 naar Europa en dus ook naar België komt.

Toyota bZ3X

De Toyota bZ3C is niet de enige EV die het merk heeft voorgesteld in China. Zo komt er ook nog een bZ3X, een elektrische SUV. Ook voor de ontwikkeling van deze wagen trok het merk naar een externe partner voor de ontwikkeling. Deze keer trok het niet naar BYD of FAW, maar naar het Chinese GAC. Afgezien van een render zijn er bij dit model nog geen details bekend. Het is bovendien nog niet zeker of dit model wel naar de Europese automarkt zal komen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!