Tesla Cybertruck landt in Europa

DoorMatthias Hautekiet

17 mei 2024
De Tesla Cybertruck komt naar Europa!

Ondertussen is het algemeen geweten dat Elon Musks laatste uitspatting niet naar Europa komt. Toch kunnen ook wij de Tesla Cybertruck zelf gaan bewonderen, want vanaf vandaag is hij exclusief te ontdekken bij verschillende Tesla-dealers.

Tesla heeft enkele jaren gewerkt aan de Cybertruck. De ontwikkeling duurde zelf zo lang, dat er zelf al getwijfeld werd of hij er überhaupt ooit zou komen. Met Elon Musk weet je immers nooit. Eind 2023 werden dan uiteindelijk de eerste exemplaren geleverd. Althans, in de VS, want in Europa mag de wagen de weg niet op. De Cybertruck is namelijk te groot en zwaar om als wagen ingezet te worden. Bovendien voldoet hij niet aan de Europese veiligheidsrichtlijnen, waardoor een homologatie is uitgesloten.

Toch is de Tesla Cybertruck nu in Europa te zien. Hij is vandaag namelijk vertrokken voor een Odyssey rondreis door ons continent. In totaal komen meer dan 100 verschillende locaties aan bod, maar starten doet deze tank in Brussel. Morgen, 18 mei, is de Tesla Cybertruck nog te bezichtigen bij de Tesla-dealer in Drogenbos. Daarna gaat het naar Tesla Zaventem, waar hij op 21 en 22 juni aanschouwd kan worden. Wel dien je je op voorhand te registreren, wil je toegelaten worden tot de afgesloten ruimte. Inschrijven kan hier.

Wij konden hem vandaag al bezichtigen in Drogenbos en zijn alvast onder de indruk. De Cybertruck is een indrukwekkende en futuristische wagen, waarvan je bijna niet gelooft dat dit géén concept car is.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!