NIO stelt nieuwe ET7 voor op Beijing auto show

DoorMatthias Hautekiet

25 april 2024
Nieuwe NIO ET7 Executive modeljaar 2024

Op de eerste dag van de Beijing auto show heeft NIO zijn vernieuwde ET7 voorgesteld. Deze krijgt de naam NIO ET7 Executive en krijgt meer dan 180 upgrades in vergelijking met het vorig model. Aan de prijs komt NIO voorlopig niet.

De nieuwe NIO ET7 wordt binnenkort gelanceerd in twee uitvoeringen: Executive en Executive Signature. Waar de Signature-versie van de 2023 ET7 enkel met een koopbatterij van 100 kWh te krijgen was, wordt bij de 2024 Executive Signature ook een kleinere 75 kWh batterij aangeboden. Daarnaast moet ook de grote 150 kWh batterij zijn intrede doen in Europa. Deze zou volgens de Chinese cijfers een afstand van meer dan 1000 kilometer op één lading mogelijk maken. De WLTP-norm ligt vaak tot wel 100 kilometer lager. Desondanks wist CEO William Li Put een afstand van 1044 kilometer af te leggen en bewees zo dat het wel degelijk haalbaar is. Naast de grote koopbatterij, biedt NIO nog altijd de mogelijkheid aan om de batterij in nog geen 4 minuten tijd te wisselen.

Naast nieuwe batterij-opties, zijn er natuurlijk nog heel wat andere nieuwigheden. Zo zijn er nieuwe lakkleuren en wieldesigns beschikbaar. Ook wordt er gebruik gemaakt van verbeterde interieurmaterialen en krijgt de wagen een head-up display. Bovendien wil NIO de strijd aangaan met de luxe EV’s van deze wereld. Zo zijn er optioneel twee grote schermen voor de passagiers op de achterbank beschikbaar.

In China is modeljaar 2024 meteen te bestellen en blijft de prijs nagenoeg onveranderd. Wie er zijn wagen voor 30 juni bestelt, krijgt er bovendien een bekleding in Nappa-leer bij. Wanneer de vernieuwde NIO ET7 Executive en Executive Signature bij onze Noorderburen te bestellen zal zijn, is voorlopig nog niet bekend.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!