Renault R5 E-Tech Electric te koop vanaf 25.000 euro

DoorMatthias Hautekiet

21 mei 2024
Nieuwe Renault R5 E-Tech Electric

De legendarische Renault is eindelijk terug! Na lang wachten heeft Renault eind februari de Renault R5 E-Tech Electric voorgesteld tijdens het autosalon van Genève. Vandaag maakt de Franse constructeur nu ook de prijzen bekend. Zo is de basisversie er al vanaf 25.000 euro, terwijl je voor de versie met de 52 kWh batterij slechts 32.900 euro betaalt. Deze elektrische R5 komt zo dus ook in aanmerking voor de Vlaamse EV-premie.

Er zijn maar weinig mensen die geen fan zijn van het design van de Renault R5 E-Tech Electric. Voor ervaren autobestuurders was de oorspronkelijke R5 misschien wel hun eerste wagen. Voor nieuwe bestuurders is dit dan weer een wagen waar je gewoon vrolijk van wordt. Bij zijn lancering enkele maanden geleden heeft Renault belooft dat de nieuwe R5 scherpt geprijsd zou zijn. Die belofte komt het merk nu dus ook na. Zo is de instapversie met een batterij van 40 kWh, goed voor een bereik van 300 km (voorlopige WLTP), al verkrijgbaar vanaf 25.000 euro. Wel moeten kopers die hem aan deze prijs willen kopen nog wachten tot volgend jaar.

R5 Techno vanaf € 32.900

Voor wie zolang niet meer kunnen wachten zijn er vanaf volgende week al twee model-versies beschikbaar. Vanaf 31 mei gaat het orderboekje namelijk open voor de Techno en Iconic Cinq-varianten. Beide modellen beschikken over de grotere 52 kWh batterij, goed voor een rijbereik van 410 kilometer. Verder zijn beide uitgerust met een elektromotor van 150 pk, goed om de sprint van 0 – 100 km/u af te leggen in minder dan 8 seconden. Standaard beschikken beide over een warmtepomp, automatische airco en een 10,1″ groot infotainmentsysteem. Opladen is mogelijk aan maximaal 11 kW (AC) of 100 kW (DC). Tenslotte beschikken beide over vehicle-to-load (V2L) en vehicle-to-grid (V2G) functies. De prijs voor de Renault R5 E-Tech Electric Techno bedraagt 32.900 euro. De Iconic Cinq versie is 2.000 euro duurder. Zo komen beide versies meteen in aanmerking voor de Vlaamse premie van 5.000 euro.

De orderboekjes voor de Renault R5 E-Tech Electric openen vanaf vandaag voor wie beschikt over een R5 R pas. Anderen moeten nog even geduld hebben tot 31 mei, wanneer de configurator opent. Een verwachte leverdatum geeft Renault niet mee, al gaan we ervan uit dat dit nog voor het einde van 2024 zal zijn, gezien het merk specifiek verwijst naar de aankooppremie voor een elektrische wagen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!