Cowboy lanceert Cross, de eerste all-road e-bike van het merk

DoorMatthias Hautekiet

20 maart 2024
De nieuwe Cowboy Cross is vanaf nu beschikbaar.

De Belgische e-bikebouwer Cowboy heeft vandaag hun nieuwste e-bike voorgesteld: de Cowboy Cross. Deze is volgens het merk zelf ‘het toppunt in slim, veilig en veelzijdig fietsen’. Bovendien moet het een echte tourer e-bike worden, die je zowel kunt gebruiken voor woon-werkverkeer in de stad als lange fietstochten doorheen de velden.

Als je de Cowboy Cross naast de gekende Cruiser of Classic plaatst, valt meteen op dat deze e-bike een upside-down geveerde voorvork (40 mm) heeft. Hiermee moeten oneffen fietspaden, en daar hebben we er heel wat van in België, of kasseiwegen aangenaam fietsen worden. Bovendien beschikt de Cross over een zadelpenvering (40 mm) voor extra comfort. Ook de batterij kreeg een upgrade. Deze heeft nu zo’n 50% meer capaciteit als de huidige generatie. Met 540 Wh aan stroom moet een afstand tussen de 60 en 120 kilometer overbrugt kunnen worden. Daarnaast beschikt deze ook over grotere 60 mm antilekbanden, waarmee extra comfort en stabiliteit gegarandeerd is. De motor is trouwens nog steeds de gekende 45 Nm / 250 W motor met AdaptivePowerTM die vandaag al op de Cowboy Cruiser en Classic aanwezig is.

Adrien Roose, medeoprichter en CEO van Cowboy

“Cowboy is ontstaan in de stad, de Cross is dan ook ontworpen om de ervaring in de stad geweldig te maken. De toegevoegde innovaties, zoals de grotere actieradius, de veelzijdigheid van de fiets en vering, zijn gedaan op basis van de wensen en behoeften van onze fietsers. Zij krijgen daarmee een groter bereik en kunnen dus groter denken in het dagelijks gebruik van hun e-bike. De Cross brengt de voordelen van het bezit van een Cowboy naar een heel nieuw publiek: avonturiers die meer veelzijdigheid, meer beweging en meer vrijheid willen. De verkoop van e-bikes overtreft in 2030 de autoverkoop in Europa. Daarom willen we met Cowboy het voortouw nemen om een ware revolutie te ontketenen door een nieuwe favoriete manier van langeafstandvervoer te bewerkstelligen. We bieden meer redenen dan ooit om uit de auto te stappen en de frisse buitenlucht in te gaan.”

Nieuwe geconnecteerde features

Cowboy zou Cowboy niet zijn, als de Cross niet zou beschikken over nieuwe geconnecteerde features. Deze keer is de software vooral gericht op de gezondheid en het welzijn van fietsers. Zo beschikt de app nu over Live Challengers, waarbij gebruikers gemotiveerd worden om harder te trappen. Dit moet meer plezier en vooral een betere conditie bevorderen. Daarnaast kan elke Cowboy via Check My Bike Diagnostics op afstand gecontroleerd en geoptimaliseerd worden door het merk zelf.

De Cowboy Cross is verkrijgbaar in twee verschillende frame-ontwerpen: step-over en step-through. De modellen ogen verrassend sportief, maar zijn tegelijk ook elegant te noemen. Zo zijn er geen lasnaden zichtbaar en zijn alle kabels volledig ingewerkt in het frame. De Cross is verkrijgbaar in drie nieuwe metallic kleuren, geïnspireerd op de natuur: Lava (een koel, donkergrijs), Mushroom (een warm, aards grijs) en Moss (een verfijnd groen). De Cowboy Cross is verkrijgbaar vanaf 3999 euro, maar vroege vogels genieten een korting van 500 euro.

Tanguy Goretti, medeoprichter en CTO van Cowboy

“De Cross e-bike biedt een gebruikerservaring boordevol connected hardware- en software-innovatie die verder gaat dan nu gebruikelijk is in de e-bikewereld. Connectiviteit is belangrijk om twee redenen: het verhoogt het welzijn van zowel de fietser als zijn fiets terwijl het de rijervaring verrijkt. Bij Cowboy verkopen we niet alleen fietsen: we verkopen plezier. Met onze innovaties stellen we de wielrijder centraal en richten we ons op het vergroten van zijn fietsplezier. We kunnen niet wachten om onze community te laten zien wat we dit jaar nog meer in petto hebben. De boodschap is duidelijk: maak een rit met ons en ervaar het zelf”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!