VanMoof gaat opnieuw elektrische fietsen bouwen

DoorMatthias Hautekiet

28 februari 2024

VanMoofs nieuwe eigenaar Lavoie heeft aangekondigd dat ze heel binnenkort opnieuw fietsen gaan produceren. Over enkele maanden zul je dus opnieuw een VanMoof S5 of A5 kunnen aanschaffen.

2023 was een rampjaar voor VanMoof. De Nederlandse e-bike bouwer, die ooit de grondlegger was van de urban e-bike, ging in juni vorig jaar failliet. Het bedrijf stapelde de verliezen op en kon op die manier het bedrijf verkopen zonder de nieuwe eigenaar met schulden op te zadelen. In augustus vond het merk dan een overnemer in het Britse McLaren Applied – Lavoie. Beging dit jaar kondigt de nieuwe eigenaar dan aan miljoenen te gaan investeren in een doorstart van VanMoof. Nu licht het merk voor het eerst een tipje van de sluier op. Als eerste zet Lavoie sterk in op een nieuwe update voor de VanMoof-app, maar binnenkort komen er dus ook nieuwe e-bikes op de markt.

VanMoof S5 en A5 in een nieuw jasje

De VanMoof S5 en A5 zijn geen onbekende voor het merk. Alleen, ze werden gebouwd met dure en vooral unieke onderdelen waardoor reparaties een hel werden. Het zijn net die unieke onderdelen die VanMoof de nek omdeden. Nu wil het merk zijn gekende e-bikes opnieuw op de markt brengen, maar daarvoor werd het model grondig herbekeken. Zo stapt de fietsenbouwer nu over op meer generieke onderdelen waarbij ze kunnen rekenen op kwaliteit, zonder te moeten investeren in development. Desondanks claimt McLaren Applied – Lavoie dat er niets verandert aan de innovatieve aandrijving van hun elektrische fietsen.

Het enige wat ons nu nog rest is wachten op een officieel startschot, waarbij we meteen ook de nieuwe prijzen en levertijden te horen krijgen. Vroeger betaalde je zo’n 3.498 voor beide modellen, maar wat de prijs voor een nieuwe VanMoof-e-bike nu mag zijn, is dus koffiedik kijken. Daarnaast kunnen bestaande klanten nog steeds terecht bij heel wat fietsenmakers om hun bestaande e-bike te laten herstellen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!