Cortina E-Mozzo Pro zit in een nieuw jasje

DoorMatthias Hautekiet

5 april 2024
Cortina E-Mozzo Pro

Cortina heeft deze week de vernieuwde versie van hun E-Mozzo voorgesteld. Deze is nu nog sportiever en tegelijk verfijnder dan voorheen. Deze is volgens het merk de ideale e-bike voor wie op zoek is naar een goed alternatief voor de wagen.

De Cortina E-Mozzo is ontworpen voor de fietser die graag een discrete e-bike wil. Discreet is echter geen synoniem voor goedkoop. Deze fiets is zeker een kanshebber voor wie waarde hecht aan een stijlvol en kwalitatief model. Zo beschikt hij over hydraulische remmen, een verende voorvork en bredere banden voor meer comfort en stabiliteit. Daarnaast wordt hij standaard geleverd met een bagagedrager zodat je eenvoudig je fietszak met laptop kwijt kunt. Bovendien is de batterij weggewerkt in het frame, waardoor je een strakke, sportieve look bekomt.

Sarah Van Haute, Marketeer Bikes International bij Cortina

“Deze vernieuwde uitvoering van de Cortina E-Mozzo Pro is een van onze meest complete e-bikes van het moment. De afwerking van de fiets is kwalitatief en hoogwaardig en hij heeft een elegante en strakke uitstraling. Deze combinatie maakt dit de ideale e-bike als vervoermiddel voor woon-werkverkeer in plaats van de auto, maar is natuurlijk ook geschikt voor langere recreatieve fietstochten. Met deze Cortina E-Mozzo Pro heb je een betrouwbare en stijlvolle e-bike aan je zijde en kom je nét wat verder dan je gewend bent: Go Beyond!”

Twee versies

De Cortina E-Mozzo is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. In de basisvariant beschikt deze over een lichte Steps E5000 middenmotor van Shimano, met een vermogen van 250 W en 40 Nm aan koppel. De E-Mozzo Pro versie is dan weer voorzien van een krachtigere Shimano Steps E6100 middenmotor. Deze is iets zwaarder, maar beschikt met 60 Nm over meer koppel waardoor je nog eenvoudiger op je bestemming aankomt. Bovendien is dit model uitgerust met een Gates CDX Carbon Belt Drive. Beide varianten beschikken over een 504 Wh batterij. De basisversie is verkrijgbaar voor 2999 euro. Voor de Cortina E-Mozzo Pro betaal je 3449 euro. Wel krijg je bij het standaardmodel enkel de kleur Eclips Black aangeboden. In de Pro Versie komt daar voor het doorstapframe nog een Midnight Violet kleur bij.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!