Cowboy introduceert Cruiser E-Bike

DoorMatthias Hautekiet

2 juli 2023

Het Belgische Cowboy brengt vandaag een nieuwe E-Bike op de markt, de Cruiser. Het merk dat zichzelf ’s werelds meest geconnecteerde E-Bike toekent, wil zo tegemoet komen aan de grote vraag van rijders voor een rechtere fietshouding. Tegelijk wordt ook de naam van de bestaande modellen aangepast. De originele C4 heet nu Classic en de C4ST (step-through) is nu de Cruiser ST.

De Cruiser werd ontworpen na feedback van Cowboy gebruikers, die een rechtere rijpositie wensten. Deze zorgt voor een comfortabelere houding en meer zicht op de weg. De Cowboy Cruiser werd daarop voorzien van comfort handvatten op een verhoogd en meer gebogen steur. Ook het zadel kreeg een update. Deze is nu wat breder om een groter zitvlak te voorzien. Exact wat je verwacht van een echte “stadsfiets”. In lijn met de naamsverandering van de C4ST naar Cruiser ST, zal de nieuwe Cruiser 19,3 kg of 100 gram meer dan die eerste gaan wegen.

De Cowboy Cruiser is beschikbaar vanaf € 2.990. Hiervoor krijg je een draadloze telefoonoplader in de cockpit die continu toegang tot de Cowboy app mogelijk maakt, een verwijderbare accu, een carbon riem, spatborden en lekbestendige 47 mm Cowboy custom banden. De E-Bike is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren die we kennen van de Cruiser ST.

“Nu de markt voor e-bikes tegen 2030 naar verwachting $119 miljard zal bedragen en steeds meer mensen zich bewust worden van de economische, milieu- en gezondheidsvoordelen van fietsen, zijn er steeds meer nieuwe stedelijke fietsers met verschillende behoeften. Bij Cowboy richten we ons op het vervullen van die behoeften door ons te richten op berijdersgerichte innovatie; het ontwikkelen van e-bikes en software in lijn met wat onze gebruikers daadwerkelijk nodig hebben, niet alleen innoveren omwille van innovatie. Deze denkwijze ligt ook aan de grondslag van onze hernoemingsstrategie, waardoor het voor klanten makkelijker en duidelijker wordt om het model te kiezen dat perfect bij hen past. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen gaan fietsen”.

Richard Bone, Design Director, Cowboy

Wij kregen de kans om de Cowboy Cruiser al aan een test te onderwerpen. Ons verslag vind je hier terug.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!