De nieuwe OnePlus 12: verkrijgbaar vanaf 949 euro

DoorJens Mommens

23 januari 2024
De OnePlus 12, het nieuwste vlaggenschip van OnePlus, in Silky Black (zwart) of Flowy Emerald (met groen marmereffect)

OnePlus heeft hun nieuwste smartphonereeks, de OnePlus 12, officieel voorgesteld. De OnePlus 12R, de goedkoopste versie, is beschikbaar vanaf 699 euro. Voor het duurdere vlaggenschip, de OnePlus 12, betaal je minstens 949 euro.

Het zat er al even aan te komen, maar vanaf vandaag is de OnePlus 12 ook in de Benelux verkrijgbaar. Dit nieuwste vlaggenschip van OnePlus beschikt over een krachtige Snapdragon 8 Gen 3 processor van Qualcomm die extra gekoeld is dankzij het Dual Cryo-velocity VC koelsysteem. De chip ondersteunt 5G-connectiviteit tot 10 Gbps. Met een laagje Gorilla Glass Victus 2 heeft het oledscherm van 6,82″ een helderheid van ongeveer 1.600 nits, die kan oplopen tot 4.500 nits. De refresh rate gaat tot 120Hz.

Qua design lijkt deze nieuwste OnePlus sterk op zijn voorganger, wel zijn er enkele aanpassingen gebeurt aan de lay-out van de fysieke knoppen. Zo konden we tijdens onze hands-on al vaststellen dat de mute-knop, ook wel alert slider genoemd, is verplaatst naar de linkerkant van het toestel. De volume knoppen die voorheen op die plaats zaten, vinden we nu terug aan de rechterkant. De achterkant in Gorilla Glass 5, dat eerder aanvoelt als goedkoper plastic, is beschikbaar in twee matte kleuren: Silky Black (zwart) of Flowy Emerald (met groen marmereffect).

Tenslotte beschikt de OnePlus 12 over een vernieuwd camera-eiland. Deze beschikt over enkele krachtige lenzen van Sony, met de vierde generatie van het Hasselblad camerasysteem waardoor je de scherpste foto’s moet kunnen maken. De 5.400mAh accu kun je bedraad opladen aan 100W of 50W draadloos.

Goedkopere OnePlus 12R versie

Naast het vlaggenschip komt er voor het eerst in Europa ook een goedkopere R-variant. Deze is iets compacter en lichter dan zijn grote broer, maar moet zeker niet onderdoen qua specs. De OnePlus 12R is spatwaterdicht (IP95) en heeft een ltpo-oledscherm van 6,78″. Net zoals de duurdere versie ligt de verversingssnelheid op 120 Hz. De accu is iets groter, 5.500mAh, om het hoger stroomverbruik dan de Snapdragon 8 Gen2 chip te compenseren. Ook deze kun je opladen met een vermogen van 100W. Qua kleuren krijg je de keuze tussen Cool Blue en Iron Grey.

De nieuwe OnePlus 12 is nu al te pre-orderen voor 949 euro. Voor de OnePlus 12R betaald je 699 euro. De leveringen starten vanaf 6 februari.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!