OnePlus 12: onze eerste hands-on ervaring met het nieuwe vlaggenschip

DoorJens Mommens

15 januari 2024

Op 23 januari 2024 stelt OnePlus officieel hun nieuwste vlaggenschip voor: de OnePlus 12 en OnePlus 12R. Die laatste is het eerste R-model dat ook buiten China en India te koop is. EVolution.be heeft de OnePlus 12 al enkele dagen in gebruik. Ontdek hier onze eerste indrukken van de OnePlus 12.

OnePlus heeft bijna tien jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de OnePlus 12. Het is dan ook het toonbeeld van de technologische evolutie die de smartphonebouwer de afgelopen decennia heeft doorlopen. Zo is het toestel uitgerust met de nieuwste Snapdragon 8 Gen 3 processor van Qualcomm. Dit is de krachtigste multi-core processor van chipbakker en kan onder meer 5G-connectiviteit to 10 Gbps ondersteunen. Verder beschikt hij over de vierde generatie van het Hasselblad camerasysteem waardoor je de scherpste foto’s moet kunnen maken.

Kleine veranderingen die het verschil maken

De OnePlus 12 zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Pale Green, Rock Black en wit. Wij konden de versie in Rock Black testen. Deze heeft op de achterkant een matzwarte textuur. Wel raden we je aan om een hoesje te kopen, want de achterkant is erg slipperig waardoor het toestel zo uit je handen kan glijden. Gelukkig beschikt hij, net zoals de OnePlus 11, over een ronde camera bump die extra ondersteuning biedt. Ondanks de slipperige achterkant ligt de OnePlus 12 uitstekend in de hand. Met een gewicht van 220 gram is hij klein beetje zwaarder dan het vorige model (205 gram). Voor wie het wat stijlvoller mag zijn, is er de versie in Pale Green. Deze heeft een groene achterkant met marmer effect.

Dit is natuurlijk niet de enige aanpassing die OnePlus doorvoerde aan het uiterlijk. Zo ondergingen ook de fysieke knoppen een kleine verschuiving. De mute-knop, ook al alert slider genoemd, is verplaatst naar de linkerkant van het toestel. De volume knoppen die voorheen op die plaats zaten, vinden we nu terug aan de rechterkant. Het scherm is met 6,8 inch iets groter geworden dan zijn voorganger (6,7 inch).

De OnePlus 12 en OnePlus 12R krijgen een grote batterij van respectievelijk 5.400 mAh en 5.500 mAh. Die is snel weer vol dankzij de snelle 50 W draadloze oplader van het merk zelf.

Meer nieuws en informatie volgt op 23 januari!

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!