Velofollies was met bijna 40.000 bezoekers een groot succes

DoorMatthias Hautekiet

22 januari 2024
Het was best druk op Velofollies op Kortrijk Xpo

Van 19 tot 21 januari 2024 was Velofollies in Kortrijk Xpo het walhalla voor de fietsliefhebber. Bijna 40.000 bezoekers kwamen langs tijdens de driedaagse waar meer dan 300 exposanten uit binnen- en buitenland aanwezig waren.

De beurs voor liefhebbers van fietsen, e-bikes en wielrennen konden hun hart afgelopen weekend weer ophalen op Velofollies. Zo’n 335 exposanten tekenden present om er hun nieuwste fietsen en accessoires voor te stellen. Met een gemiddelde van 13.000 bezoekers per dag, zo’n 39.316 in totaal, mag deze zestiende editie een succes worden genoemd. De fietsbeurs bevestigd zo zijn positie als tweede grootste van Europa. Naast meet-and-greets met bekende (ex-)profs, waaronder Tom Dumoulen en Greg Van Avermaet, kon je er ook terecht voor een compleet aanbod van de nieuwste racefietsen, gravelbikes, MTB’s, trekkingfietsen, hybrides, e-bikes, samen met fietskledij, fietsreizen, voeding en fietsaccessoires.

De vele consumenten stonden al van voor opening aan te schuiven om de zes expo-hallen binnen te mogen. Bij momenten was dan ook erg druk. We kunnen duidelijk stellen dat de fietsmarkt in België (en daar buiten) allesbehalve dood is, ondanks de moeilijke marktsituatie. Tenslotte viel het vooral op dat er grote interesse was in de nieuwste trend, de gravel bike.

In 2025 vindt de volgende editie van Velofollies plaats van 17 tot en met 19 januari.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!