2024 Diriyah E-Prix: de voorbeschouwing

DoorMatthias Hautekiet

24 januari 2024
Verschillende rijders en teams tijdens de 2023 Diriyah E-Prix

Na een toch wel teleurstellende seizoensopener in Mexico twee weken geleden, gaat het elektrische Wereldkampioenschap dit weekend verder. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari worden de tweede en derde manche van het tiende Formula E seizoen verreden in Diriyah. Voor deze double header krijgen we naar gewoonte een nachtrace voorgeschoteld.

Foto © Formula E

Het is ondertussen al de tiende keer dat we racen in Saoedi-Arabië, in zes jaar tijd. Het Diriyah Street Circuit, gelegen tussen de historische muren van de UNESCO Werelderfgoed stad, is altijd een grote uitdaging voor de teams. Niet alleen is dit een heel erg hobbelig track, maar worden de races ook nog eens ’s nachts gehouden. Daarbovenop is het ook nog eens een circuit waar het energiemanagement extra belangrijk is. De rijders zullen naar gewoonte strijden tussen 21 bochten, verdeeld over een afstand van 2,495 kilometer. Wij hopen vooral dat we tijdens de 2024 Diriyah E-Prix wat actie zullen zien.

Het klassement

Met nog maar één race verreden staat Pascal Wehrlein (Porsche) aan de top van het rijdersklassement. De druk is alvast hoog voor de Porsche-rijder die vorig jaar beide e-prix’s won. Buemi (Envision) volgt op plaats twee, met Nick Cassidy (Jaguar) op plaats drie. Günther (Maserati), Evans (Jaguar) en Vergne (DS) ronden de top zes af. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (DS) staat met 4 punten op de achtste stek. Dit elektrische Wereldkampioenschap kennende zullen we na dit weekend alweer een volledige verschuiving van het klassement zien.

Bij de teams staat Porsche aan de leiding met 28 punten, gevolgd door Jaguar (26 punten) en Envison (18 punten) op plaats twee en drie. De twee Stellantis-teams, Maserati en DS, staan vierde en vijfde. Beide teams bezitten 12 punten.

Zo kun je alles volgen

 • Donderdag 25 januari
  • 15u55 – 16u30: Eerste Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
 • Vrijdag 26 januari
  • 10u55 – 11u30: Tweede Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
  • 13u30 – 14u45: Kwalificaties (RTBF Auvio & Eurosport.com)
  • 18u04 – 19u00: 2024 Diriyah E-Prix 1 (RTBF Auvio & Eurosport.com)
 • Zaterdag 27 januari
  • 10u55 – 11u30: Derde Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
  • 13u20 – 14u45: Kwalificaties (RTBF Auvio & Eurosport.com)
  • 18u04 – 19u00: 2024 Diriyah E-Prix 2 (RTBF Auvio & Eurosport.com)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!