Ballie van Samsung duikt terug op tijdens CES met een upgrade

DoorJens Mommens

10 januari 2024

Samsung heeft zijn Ballie robot, een persoonlijke assistent voor thuis, een upgrade gegeven voor CES 2024, met een nieuw ontwerp, een projector en AI-functies.

Samsung introduceerde Ballie reeds in 2020, als een balvormig apparaat. Nadien werd het echter stil rond de slimme “basketbal”. De nieuwe versie lijkt meer op een figuurtje uit de game Among Us, met zijn felle kleuren en vierkante scherm.

Ballie is bedoeld om een vriend, een entertainer en een bewaker te zijn, met camera’s aan de voor- en achterkant. Ballie kan je door het huis volgen, naar je toe komen als je zijn naam roept en je verwelkomen als je thuiskomt. Hij kan ook slimme apparaten zoals lichten en thermostaten aansturen, en je vragen beantwoorden, net als een Alexa, maar dan mobiel.

De projector is een van zijn meest opvallende kenmerken, omdat het de eerste projector is die “automatisch de houding en kijkrichting van mensen herkent en de beste projectiehoek voor je instelt.” De projector past zich ook aan aan verschillende oppervlakken voordat je video’s kunt streamen van YouTube en andere bronnen.

Samsung’s robot is de tweede AI-assistent die vandaag is onthuld, na LG’s Smart Home AI-agent, maar Ballie scoort hoger voor de leukere naam.

Net als bij de vele CES-nieuwtjes, zijn de prijs en beschikbaarheid van Ballie 2024 nog niet bekendgemaakt.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!