Nieuwe Samsung wearables gelanceerd: Galaxy Watch 3 en Ultra, Buds 3 en Galaxy Ring

DoorMatthias Hautekiet

10 juli 2024
Nieuwe Samsung Galaxy Watch 3 en Galaxy Watch Ultra

De opties voor Samsung-gebruikers zijn alweer uitgebreid. De Koreaanse smartphonemaker heeft namelijk in Parijs zijn nieuwste generatie Samsung Wearables voorgesteld. Ontdek hier alles over de Galaxy Watch 7 en Ultra, de Galaxy Buds 3 (Pro) en de allereerste Samsung Galaxy Ring.

Samsung Galaxy Watch 7 en Watch Ultra

Samsung heeft zijn schuif met accessoires dus sterk uitgebreid. Zo krijgt de Watch 6 een opvolger met de Galaxy Watch 7. Deze nieuwe generatie smartwatch van het merk is bovendien beschikbaar in twee verschillende formaten van 40 of 44 mm. Beide versies beschikkende bovendien over dezelfde amoledschermen van 1,3″ en 1,5″, net zoals dit vandaag het geval al is op de huidige Watch. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de Samsung Galaxy Watch Ultra; de krachtigste smartwatch die Samsung ooit ontwikkelde. Deze beschikt over hetzelfde 1,5″ grote oledscherm als de Watch 7, maar dan in een grotere (47 mm), meer vierkante behuizing in titanium. Bovendien is hij geschikt voor een zeer korte duik tot 100 meter voor een maximale duur van 10 minuten.

2,7x sneller

Beide Watches zullen draaien op de krachtige Exynos W1000-chipset die beschikt over vijf cores. Samsung claimt dat apps zo tot 2,7 keer sneller zullen openen als vandaag al het geval is. Verder krijgen ze 2 GB RAM en 32 GB aan geheugen, meer dan genoeg dus voor dagelijks gebruik. Voor de Watch 7 is Samsung voorlopig nog karig met informatie over de batterij en de levensduur ervan, al verwachten we hier maar weinig verschil met de 6. De Galaxy Watch Ultra daarentegen krijgt de langste batterijduur ooit op een smartwatch van het merk. Deze gaat in de ‘Power Saving’-modus maar liefst 100 uur mee. Daarnaast is er ook nog een ‘Exercise Power Saving’-modus waarbij de batterijduur nog 48 uur bedraagt. De levensduur zonder deze besparingsfuncties geeft Samsung echter niet mee.

Nieuwe Health-functies

Verder voegt Samsung nog enkele nieuwe Health-functies toe aan de Galaxy Watch 7 en Watch Ultra. Deze krijgen een nieuwe BIO-Active-gezondheidssenstor, die continue je hartslag in het oog houdt. Bovendien gaat hij deze ook automatisch gaan scannen op afwijkingen aan de hand van een elektrocardiogram (ECG). Ook het meten van je bloeddruk is mogelijk, al is dat een functie die natuurlijk al even meegaat op de Galaxy Watch. Uiteraard zijn er ook heel wat sportfuncties aanwezig, zoals gepersonaliseerde hartslagzones. Bovendien worden je prestaties vergelijken met je eerdere realisaties om je vooruitgang op te volgen.

De Samsung Galaxy Watch 7 is vanaf vandaag beschikbaar in pre-order vanaf 319 (Wifi) of 369 euro (LTE) in het groen of zilver. Let wel, het gaat hier om de kleinere versie van 40 mm. Door de 44 mm Watch 7 betaal je 349 euro (wifi) of 399 euro (LTE). Deze is verkrijgbaar in dezelfde groene kleur of in ‘Cream’. Het nieuwe topmodel, de Samsung Galaxy Watch Ultra, is standaard enkel beschikbaar met LTE en kost zo’n 699 euro. Qua kleuren krijg je de optie tussen Titanium Silver, Titanium Gray en Titanium White. Leveringen en afhalen in de winkel is mogelijk vanaf 24 juli.

Galaxy Buds 3 en 3 Pro met AI

Verder stelt Samsung nog de derde generatie van hun oortjes voor. De Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro hebben nu een Apple AirPods desing gekregen met korte stammetjes voor een grotere batterij en betere microfoons. Het grootste verschil zit hem echter in de nieuwe firmware waarop de Buds zullen draaien. Samsung introduceert namelijk Galaxy AI op de Galaxy Buds 3. Hierdoor komen onder andere live gesprekken en teksten laten vertalen in je eigen taal. Verder kan je de muziek afspelen en stoppen met een eenvoudige Voice Command. Tenslotte brengt Samsung ook Adaptive Noise Control (ANC) naar zijn in-ears. Deze gaan zelf op zoek naar de juiste balans tussen muziek en omgevingsgeluid voor een betere muziekervaring. Voice Detect zorgt er dan weer voor dat de muziek gedempt wordt wanneer je een gesprek begint te voeren. Echt nieuw zijn deze functies natuurlijk niet. Google biedt deze namelijk al enige tijd aan op hun Google Pixel Buds Pro.

Op één batterijladen kun je de Samsung Galaxy Buds 3 zo’n vijf uur lang gebruiken met ANC. Zonder de adaptieve Noise Control is dat een uurtje langer. De Galaxy Buds 3 Pro gaan respectievelijk zes en zeven uur mee. Ook de Buds zijn meteen te pre-orderen en liggen vanaf 24 juli in de winkelrekken. Voor de Samsung Galaxy Buds 3 betaal je 179 euro, de Buds 3 Pro kosten dan weer 249 euro.

Slimme Galaxy Ring

De laatste nieuwe wearable die de Koreanen op de markt loslaten, is een slimme Samsung Galaxy Ring. Deze is volgens Samsung voornamelijk handig voor uitgebreide slaapanalyse. Bovendien is hij een stuk kleiner dan de Watch, waardoor hij minder hinderlijk is bij het slapen. Samsung claimt zelf dat dit de beste smart ring is in zijn klasse op het vlak van de uitgebreide slaapanalyse, dankzij een speciaal ontworpen AI-algoritme. Aan de hand van heel wat sensoren kan hij een slaapscore opmaken, inclusief snurk-analyse en het aantal keer dat je beweegt in je slaap. Hieraan worden ook nog je hersenactiviteit, hart- en ademhalingsfrequentie aan toegevoegd.

Verder geeft de Galaxy Ring je ook meer inzichten in hoe gezond je leeft. Daarnaast krijg je ook heel wat tips om je je leven actief te verbeteren. Ook waarschuwingen bij een onregelmatige hartslag zijn mogelijk. Tenslotte kun je hem ook gebruiken als een soort afstandsbediening voor de camera van je Galaxy smartphone. Hiervoor mak je een soort knijpbeweging in de Ring om de actie uit te voeren.

De Samsung Galaxy Ring krijgt een batterij die tot zeven uur lang moet meegaan, althans als je ietwat dikkere vingers hebt. Naarmate naar een kleiner formaat grijpt, wordt de batterij namelijk ook wat kleiner. Vooralsnog kun je de Ring niet in België kopen. Wel kon je even een korte trip maken naar Duitsland, waar hij voor 449 euro in de winkelrekken zal liggen vanaf 24 juli.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!