Google Pixel Buds Pro: een slimme keuze voor Android-gebruikers?

DoorRedactie

17 januari 2024
Google Pixel 8 Pro, Google Pixel Buds, Google Pixel Watch

De Google Pixel Buds Pro zijn de nieuwste draadloze oordopjes van Google. De Pixel Buds Pro moeten de oortjes worden voor Android gebruikers, zoals de Apple AirPods dat zijn voor de iPhone gebruikers. Maar zijn ze het geld waard? In deze review bekijken we de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen van de Pixel Buds Pro, en geven we ons eindoordeel.

Design en comfort

De Pixel Buds Pro hebben een minimalistisch en elegant design, met een matte afwerking en een subtiele G op elke Bud. Ze zijn verkrijgbaar in zes kleuren: wit, zwart, lichtblauw, blauw, beige en rood. De ene kleur is al wat makkelijker te vinden dan de andere. De Buds zijn lichtgewicht (6,2 gram per stuk) en hebben een IPX4-classificatie. Dit betekent dus dat ze bestand zijn tegen spatwater en zweet. Ze worden geleverd met siliconen eartips in drie verschillende maten, die een goede pasvorm en afdichting moeten bieden.

De Buds voelen echter wel vrij groot aan in de oren. Ook zijn de touch controls op de Buds niet erg aanpasbaar, en soms te gevoelig. Je kunt ze gebruiken om de muziek te pauzeren, af te spelen, over te slaan of het volume aan te passen. Daarnaast kun je de Google Assistent te activeren, of de actieve ruisonderdrukking (ANC) aan of uit te zetten. Maar soms activeer je per ongeluk de verkeerde functie, of reageren ze niet goed op je aanraking.

Geluidskwaliteit en ANC

De Pixel Buds Pro leveren een helder en gebalanceerd geluid, met een mooie en volle bas. Ze hebben een frequentiebereik van 10Hz-20kHz, wat vrij standaard is voor draadloze oordopjes. Echter ondersteunen ze geen geavanceerde codecs zoals aptX of LDAC, die een hogere geluidskwaliteit kunnen bieden. Ze kunnen alleen overweg met AAC en SBC-codecs, die meer geschikt zijn voor iOS- en Android-apparaten.

De Active Noice Cancelation (ANC) van de Pixel Buds Pro is een van zijn sterkste punten. Ze kunnen het omgevingsgeluid effectief verminderen, en hebben een automatische gespreksdetectie, die de ANC uitschakelt als je begint te praten. Je kunt ook de Ambient Sound Mode inschakelen, die het omgevingsgeluid juist versterkt, zodat je bewust blijft van je omgeving. De ANC heeft wel invloed op de batterijduur, die we hieronder bespreken.

Batterijduur en oplaadcase

De Pixel Buds Pro hebben een redelijke batterijduur, maar niet de beste in hun klasse. Ze kunnen tot 7 uur meegaan met ANC aan, of 11 uur met ANC uit. De draadloze oplaadcase, die je kunt opladen met USB-C of via een draadloze oplaadpad, biedt nog eens 24 uur extra gebruikstijd met ANC aan, of 31 uur met ANC uit. De case heeft ook een snellaadfunctie, die je 60 minuten extra luisterplezier geeft na slechts 5 minuten opladen in de case.

De case zelf is compact en licht met een mooi druppelvormig ontwerp, en heeft een led-indicator die het batterijniveau aangeeft. De case wordt echter niet geleverd met een oplaadkabel, dus je moet er zelf een hebben of kopen. 

Google Assistent en Pixel Buds app

De Pixel Buds Pro hebben een goede integratie met de Google Assistent, die je kunt activeren met je stem of door op de buds te tikken. Je kunt de assistent gebruiken om vragen te stellen, commando’s te geven, notificaties voor te lezen, of zelfs real-time vertalingen te krijgen. De assistent werkt snel en nauwkeurig, en kan je stem goed herkennen.

De Pixel Buds app is een aparte app die je moet downloaden, tenzij je een Google Pixel-telefoon hebt. De app geeft je toegang tot verschillende functies en instellingen, zoals:

  • Locatie: je kunt je Buds vinden als je ze kwijt bent, via de Find My Device-functie.
  • Equalizer: je kunt het geluid aanpassen aan je voorkeur, door te kiezen uit presets (zware bas, lichte bas, gebalanceerd, stemversterking, helderheid) of door zelf een mix te maken met opties als Hoge treble, Treble, Midden, Bas, Lage bas.
  • Active In-Ear Detection: je kunt instellen dat de muziek automatisch pauzeert of afgespeeld wordt als je de Buds uit of in je oren doet.
  • Active Noise Canceling: je kunt de ANC aan of uit zetten, of de Ambient Sound Mode inschakelen.
  • Mono Listening: je kunt ervoor kiezen om alleen met één Bud te luisteren, als je dat prettiger vindt.
  • Hearing Wellness: je kunt het aantal decibels zien waar je oren op dit moment aan blootgesteld worden, en het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen. Zo kun je je gehoor beschermen en voorkomen dat je te lang naar te harde muziek luistert.

De app is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, en geeft je veel controle over je Buds.

Eindoordeel

De Google Pixel Buds Pro zijn slimme en stijlvolle draadloze oordopjes, die vooral geschikt zijn voor Android-gebruikers die veel gebruik maken van de Google Assistent. Ze hebben een helder en warm geluid, een goede ANC, en een handige app. Ze zijn echter niet de beste in termen van geluidskwaliteit of batterijduur. Voor de adviesprijs van € 229 zijn er betere alternatieven op de markt. Maar als je op zoek bent naar een totaalervaring die goed samenwerkt met je Android-apparaat, dan zijn de Pixel Buds Pro een goede keuze.

Google Pixel Buds Pro

EV-olution.be

Google Pixel 8 Pro, Google Pixel Buds, Google Pixel Watch
De Pixel Buds Pro zijn de nieuwste draadloze oortjes uit Google’s techschuif.
Functies
Batterij
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs – kwaliteitverhouding

Totaal

3.9

Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op onze persoonlijke ervaring met de Google Pixel Buds Pro, die ons ter beschikking zijn gesteld door Google.
Wij zijn niet verbonden aan of gesponsord door Google en onze meningen zijn volledig onpartijdig en eerlijk.

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!