Q8 en Storm bouwen samen laadnetwerk uit

DoorMatthias Hautekiet

16 januari 2024
Snellaadstation van Q8 Electric en Storm met snelladers van 400 kW.

Q8 en Storm willen samen een nieuw laadnetwerk uitbouwen. De oliemaatschappij en het energiebedrijf plannen de uitrol van 200 snellaadstations in ons land, alles samen goed voor 250 miljoen euro.

Dat is natuurlijk niet veel nieuws, gezien zowat alle oliemaatschappij tegenwoordig een eigen netwerk hebben. Wat wel nieuw is, dat het overgrote deel van de snelladers gekoppeld worden aan winkels of plekken waar je iets kunt eten en drinken. Daarvoor gaat Q8 samenwerken met Delhaize en Panos. Op die manier wordt laden een beleving en geen saaie bedoening meer. Terwijl je je wagen oplaadt, zal je binnenkort dus je boodschappen kunnen doen. Bij het buitenkomen is de elektrische wagen opgeladen en zijn je wekelijkse inkomen gedaan.

Snelladen tot 400 kW met 100% groene stroom

Elk van die 200 laadstations zal beschikken over tien tot zestien laadpunten. Elk daarvan met een vermogen van 400 kW. Q8 en Strom houden ook rekening met de eigenaars van lichte bestelwagens. De parkeervakken zullen ruim genoeg zijn, zodat ook zij zorgeloos kunnen laden. Betalen is mogelijk met courante laadpassen, een debet- of kredietkaart of via de Q8 electric-app. Daarboven is de geladen stroom ook nog eens afkomstig van 100% hernieuwbare energie. Daar zorgt partner Storm voor.

We trekken ons bekende convenience-concept van shops aan de Q8-tankstations door naar de Q8 electric-snellaadstations. We gaan dus echte full-service-snellaadstations uitbaten. Naast hun wagen laden, kunnen klanten bij ons boodschappen doen en een koffie drinken of iets eten. We geloven dat dit een groot verschil zal maken in de beleving en het comfort van onze klanten met een elektrische wagen.

Sven Dochez, Direcror Supply & Innovation Q8

De uitrol van het laadnetwerk start nog deze zomer. Q8 en Storm plannen elke tien dagen of zo’n 40 nieuwe locaties per jaar te openen. Deze worden gebouwd op zichtbare en goed bereikbare locaties door het hele land, inclusief belangrijke verkeersassen en bij stedelijke kernen. De stations worden gebouwd met duurzame en natuurlijke materialen zoals hout. Daarnaast beschikken ze ook allemaal over waterdoorlatende verharding, groene beplanting, en groendak en zonnepanelen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!